Ο Ν. Ηλιόπουλος θα προτείνει στο Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε “Ζακ Κωστόπουλου”

8 mins read

Η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» αναμένεται να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε “Ζακ Κωστόπουλου”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε ανάρτηση του, αναφέρει ότι η μετονομασία της οδού όπου έλαβε χώρα η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων», προκειμένου «να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τονίζει ότι «ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μη ξεχάσουμε». Η μετονομασία της Γλάδστωνος, σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με την Ανοιχτή Πόλη, θα συμβάλει επιπλέον «στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Κλείνοντας, ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι «στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης».

 

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2458494341097573

Facebook Comments