Ο Παπαχρήστος για την παρουσίαση του εμβολιασμού της Μπαζιάνα από την “Αυγή” 

18 mins read

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος καυτηριάζει στη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ τα εγκώμια της “Αυγής” στην Μπέτυ Μπαζιάνα για το γεγονός ότι εμβολιάστηκε στην ώρα της, μαζί με τους ανθρώπους της ηλικιακής της ομάδας.

Γράφει, συγκεκριμένα: 

“Αντιγράφω ως έχει από την «Αυγή», από την ηλεκτρονική της σελίδα, συγκριμένα, κείμενο το οποίο καταγράφει με τη δέουσα σοβαρότητα, αλλά και τον προσήκοντα σεβασμό θα έλεγα, την είδηση του εμβολιασμού της κυρίας Μπέττυ Μπαζιάνα, συντρόφου του «Λεγάμενου», κεκοσμημένη μετά της αναλόγου φωτογραφίας – αποδεικτικού του ιστορικής σημασίας γεγονότος. Δεν πρόσθεσα ή αφαίρεσα ούτε ένα «και». Διαβεβαιώνω ότι πρόκειται περί αληθούς κειμένου, αναρτήθηκε χθες πρωί πρωί στην «Αυγή», στις 09.02 και αφήνω στον καθένα εκ των αναγνωστών μου να διατυπώσει ελευθέρως τη γνώμη του, διότι θα αποφύγω κάθε σχολιασμό.

Info: Στο μέσον του κειμένου, ο συντάκτης τα έχει κάνει ελαφρώς μαντάρα – αλλά δείχνω κατανόηση, και παρακαλώ και εσείς. Προφανώς λόγω του ανυπόκριτου και αγνού ενθουσιασμού του, ούτε που διάβασε δεύτερη φορά το κείμενο που συνέγραψε:

«Την Κυριακή 6 Ιουνίου εμβολιάστηκε ενάντια στον covid-19 η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα. Ο εμβολιασμός της δεν θα αποτελούσε υπό κανονικές συνθήκες είδηση.

Ωστόσο στην Ελλάδα των γαλάζιων στελεχών, που έφτασαν να κλέβουν θέσεις εμβολιασμού από ανήμπορους υπερήλικες ή ανάπηρα παιδιά, αλλά και των 80 παρατρεχάμενων του Μαξίμου και της κυβέρνησης, που προσπάθησαν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα μαζί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, η επιλογή της είναι αξιοπρόσεκτη.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα επέλεξε να πράξει το αυτονόητο, αυτό που επιτάσσει η αλληλεγγύη εν καιρώ πανδημίας: να εμβολιαστεί με τους συνομηλίκους της και να μην αξιοποιήσει τη σχέση της με τον κι αν έχει με θεσμικούς αξιωματούχους, όπως έκαναν άλλες σύζυγοι ή σύντροφοι κορυφαίων αξιωματούχων. Υπενθυμίζεται πως η Μπέττυ Μπαζιάνα αρνήθηκε ευγενικά την πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να παρευρεθεί στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στις 24 Μαρτίου είχε γίνει γνωστό πως δεν θα παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς – όπως ανέφερε η ίδια – δεν είχε εμβολιαστεί και επομένως δεν θα συνέβαλε στο επιδιωκόμενο τείχος προστασίας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ηταν η μοναδική σύζυγος ή σύντροφος καλεσμένου που έπραξε κάτι τέτοιο».

Μια ερώτηση μόνο, σοβαρή: υπάρχουν πληροφορίες, τις διαθέτει δηλαδή η «Α», ότι άλλες σύζυγοι ή σύντροφοι καλεσμένων της Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφάνισαν την εγκληματική συμπεριφορά να μετάσχουν του δείπνου, όντας ανεμβολίαστες; Παρακαλείται η καλή εφημερίδα να δημοσιοποιήσει αμέσως το όνομα ή τα ονόματά τους”.

 

Facebook Comments