Ο Πατούλης έγραψε βιβλίο για τη μητέρα του: «Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου»

10 mins read

Με το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης , τιμά την μητέρα του η οποία έφυγε από τη ζωή λίγους μήνες πριν.

 

«Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου», ο τίτλος του βιβλίου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». Ένα τρυφερό  αφιέρωμα στην πολυαγαπημένη του μητέρα,  Πόπη Κατελάνου, στην οποία ο περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερη αδυναμία καθώς όπως έχει αναφέρει “εκείνη τον έμαθε να αγαπά τη δουλειά του, να εκτιμά την ευγένεια και  να υπηρετεί τον συνάνθρωπό”.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε διαδικτυακά, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, σε ζωντανή σύνδεση με την αίθουσα του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

Για τον συγγραφέα και την τρυφερή σχέση με την μητέρα του μίλησαν ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, αλλά και αγαπημένοι φίλοι του: ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου π. Χρήστος Μαρούδας και ο γιατρός Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη.

 

Ο Γ. Πατούλης με τον γιο του, Αλέξανδρο

 

Μάλιστα, κατά την ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου ο Γιώργος Πατούλης είχε γενέθλια και οι φίλοι και συνεργάτες του του πήγαν μια τούρτα, με τον περιφερειάρχη να σβήνει συγκινημένος τα κεράκια.

 

 

«Ένα πόνημα ζωής, για όλα όσα μας δίδαξε, για τις αξίες και τα ιδανικά που μας εμφύσησε» χαρακτηρίζει το βιβλίο ο κ. Πατούλης, τονίζοντας πως «είναι αφιερωμένο σε μια γυναίκα που δεν άφησε τίποτα στην τύχη του, που όλα τα κατάφερε με σκληρή δουλειά και αγώνα».

Facebook Comments