Ο Πρετεντέρης τρολάρει την Τσαπανίδου για την επενδυτική βαθμίδα

9 mins read

Η γκάφα της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου με την επενδυτική βαθμίδα (είπε ότι την ανέβαλε ο Κ. Μητσοτάκης) ενέπνευσε τον Γιάννη Πρετεντέρης στο σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

“Ορθώς διαμαρτυρήθηκε η Τσαπανίδου. Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος «ο Μητσοτάκης έχει αναβάλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα από το 2019 και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» (22/1).

Απλώς μερικές διευκρινίσεις.

Πρώτον, η επενδυτική βαθμίδα δεν είναι κάτι σαν ραντεβού στον οδοντίατρο που το αναβάλλεις όταν δεν προλαβαίνεις να πας.

Δεύτερον, τις επενδυτικές βαθμίδες δεν τις δίνουν οι πρωθυπουργοί, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις δίνουν οι οίκοι αξιολόγησης. Προφανώς λοιπόν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε αν αναβλήθηκε κάτι.

Τρίτον, αυτό που είπε ο Μητσοτάκης είναι ότι η προσπάθεια ανάδειξης της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα θα ανακοπεί αν οι ψηφοφόροι διακόψουν τη διακυβέρνησή του και πλακώσουν στα πράγματα τίποτα τενεκέδες.

Μπορεί να έχει δίκιο. Μπορεί και όχι.

Πολύ πιθανό οι οίκοι αξιολόγησης να εκτιμούν τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και να επιθυμούν τη συνέχισή της.

Ενδεχομένως όμως να περιμένουν απλώς την έλευση μιας ισχυρής ομάδας Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου και άλλων αγωνιστών που θα πολεμήσουν τις ανισότητες.

Εντάξει, μπερδεύουν λίγο τους φόρους με τα φορολογικά έσοδα, αλλά είναι γνωστό πως κάθε σοβαρός επενδυτής στον πλανήτη προσβλέπει να καταφύγει στη φροντίδα τους.

 

Facebook Comments