Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Ακαδημία Αθηνών

7 mins read

Ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πρόκειται να εκλεγεί στην Ακαδημία Αθηνών. Αυτό γράφει ο Στ. Κασιμάτης στη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Και συνεχίζει: “Θα προσέξατε ότι το θέτω με έναν τρόπο ο οποίος προεξοφλεί το αποτέλεσμα της εκλογής: «πρόκειται να». Είναι επειδή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Προκόπιος Παυλόπουλος θα είναι ο μόνος υποψήφιος για την έδρα του Δημοσίου Δικαίου. Περίπου, δηλαδή, όπως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, για να σας δώσω να καταλάβετε…

Εφόσον συμβεί αυτό, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τέως βρίσκει αυτό που αναζητεί εναγωνίως, αφότου δεν ανανεώθηκε η προεδρική θητεία του: έναν νέο ρόλο στα δημόσια πράγματα. Γιατί, μην αμφιβάλλετε, αν ο τέως γίνει ακαδημαϊκός, τότε θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να γίνει και πρόεδρος της Ακαδημίας! Με το αξίωμα αυτό, θα μπορεί να προωθεί στα ΜΜΕ τις τακτικές παρεμβάσεις του, ιδίως στα ελληνοτουρκικά, και μάλιστα από θέση κύρους, όχι ως ένας τέως που δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από την εξουσία και φλερτάρει με τα όρια της γραφικότητας.”

Facebook Comments