Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης για τη μάχη με τον καρκίνο του αίματος

13 mins read

Για τη μάχη που δίνει με το πολλαπλό μυέλωμα από το 2010 μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του μία ημέρα μετά την είδηση για τη διάγνωση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην «rodiaki», λέει ότι «όλα ξεκίνησαν το 2010 από την προνοητικότητα του γιατρού μας του Νίκου του Αφαντενού, να μου ζητήσει, μαζί με τις γενικές εξετάσεις αίματος και εξειδικευμένες εξετάσεις, γι’ αυτό.

Διαπιστώθηκε ότι είχα αυξημένες τιμές παραπρωτεϊνών και ανοσοσφαιρίνες, οι οποίες προδιαγράφουν την ύπαρξη πολλαπλούν μυελλώματος.

Από το 2010 και για 10 χρόνια ήμουν ασυμπτωματικός. Μάλιστα τότε το άκουγα για πρώτη φορά. Έψαξα να βρω τι είναι και ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις αίματος, κάθε εξάμηνο».

Περιγράφοντας την αντίδρασή του μετά τη διάγνωση είπε: “Παθαίνεις ένα σοκ. Ωστόσο επειδή σ’ εκείνη τη φάση δεν χρειαζόταν κάτι άλλο παρά μία παρακολούθηση, συνέχισα κανονικά τη ζωή μου. Με παρακολουθούσε η Μαρία Μπακίρη, αιματολόγος από τ’ Αφάντου και μετά από δύο χρόνια απευθύνθηκα στον σημερινό πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο“.

Και συνέχισε:

“Δεν είχα κανένα σύμπτωμα, καμία ενόχληση. Στα 10 χρόνια όμως από τον εντοπισμό του προβλήματος αλλάζουν τα πρωτόκολλα, με βάση τα οποία έμπαινες σε θεραπεία. Με ενημέρωσε ο γιατρός μου ότι θα πρέπει να ενταχθώ σε μία μελέτη του Ευρωπαϊκού Ογκολογικού Κέντρου, της οποίας η κορύφωση είναι μεταμόσχευση μυελού των οστών. Και πάλι στάθηκα τυχερός γιατί η ηλικία μου μού επέτρεπε ακόμη να κάνω μεταμόσχευση των οστών από δικά μου αιμοποιητικά κύτταρα.

Αυτό ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη αφού με δεδομένο ότι ο μυελός είναι δικός σου αποφεύγεται η αποβολή του μοσχεύματος. Φτάνουμε λοιπόν σ’ αυτό τον τελευταίο χρόνο οπότε άρχισα χημειοθεραπείες για τέσσερις μήνες, οι οποίες προσάρμοσαν και ετοίμασαν τον οργανισμό μου για τη μεταμόσχευση. Έκανα τη μεταμόσχευση κι η φάση αυτή πήγε εξαιρετικά καλά. Συνεχίζω όμως τις χημειοθεραπείες για να εδραιωθεί η καλή κατάσταση του οργανισμού.

Facebook Comments