Ο Ραγκούσης προξενητής στον «γάμο» Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ

11 mins read

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Συμεών Κεδίκογλου από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ.

Ειδικότερα, αναφέρει:

« Τον Συμεών τον ξέρω, τον ξέρω από την εποχή που τον θεωρούσε φέρελπι της πολιτικής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και με δική του πρόταση έγινε υφυπουργός Παιδείας στην κοινή κυβέρνηση του Ευάγγελου με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Κεδίκογλου το είχε πάρει ζεστά το πράγμα, είχε δώσει και κάτι μάχες ως υφυπουργός με την ΟΛΜΕ, είχε πλακωθεί με τους συνδικαλιστές συγκεκριμένα, για κάτι διαθεσιμότητες (πράγμα το οποίο ανέβασε προσφάτως στα κεραμίδια την «Εφ.Συν.», η οποία αντιμάχεται τους εισοδιστές στον ΣΥΡΙΖΑ – διότι παλεύει για την… ιδεολογική καθαρότητα του χώρου, βλέπεις…), και γενικώς έδειχνε ότι θα πήγαινε μπροστά.

Το 2015 όμως ξεστράτισε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στο διασπαστικό ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου – ως απόδειξη της πολιτικής του… σταθερότητας και ως… ανταπόδοση της ευεργεσίας του Βενιζέλου, που τον έκανε υφυπουργό. Στις εκλογές ως υποψήφιος στην Εύβοια φυσικά πάτωσε, αλλά το 2017 έκανε μία ακόμα προσπάθεια. Επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ και έγινε άνθρωπος της προέδρου Φώφης. Και όταν είδε κι απόειδε ότι δεν έχει προκοπή μέσα στο ΚΙΝΑΛ την «έκανε» για ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει παρέα με τον Γιάννη τον Ραγκούση…

Ο οποίος Ραγκούσης, λένε οι πληροφορίες μου, ήταν αυτός που έκανε το προξενιό, αφού προηγουμένως τον «έψησε» να δει το φως το αληθινό στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο  είδαν και άλλοι σαν αυτόν, πριν από αυτόν. Του έκλεισε λοιπόν και μια συνάντηση με τον  «Λεγάμενο», έβγαλαν και μια φωτογραφία καθήμενοι στο σαλονάκι στο γραφείο του αρχηγού στην Κουμουνδούρου και κάπως έτσι έγινε η ένταξη. Εύκολα…».

Facebook Comments