Ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά αισιοδοξεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ

18 mins read

Ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, σχολιάζοντας την εξαιρετικά θετική για το ΚΙΝΑΛ δημοσκόπηση της Metron Analysis, τάσσεται υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά με πρώτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ και προβλέπει ότι, διαφορετικά, το ΚΙΝΑΛ θα φτάσει στην αυτοδυναμία.

Η ανάρτησή του:

Τον Γενάρη του 2015 ήμουν εκλεγμένος στα συνδικαλιστικά όργανα των οδοντιάτρων. Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 36% και το ΠΑΣΟΚ 4,6%. Τότε είχε έρθει ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ να μου πει ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και από εδώ και πέρα θα υπάρχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πολύ μου έλεγε να ενταχθώ κι εγώ και η υπόλοιπη παράταξη μας στο κόμμα τους, αφού εκεί θα ήταν πια το μέλλον της προοδευτικής παράταξης. Του απάντησα ότι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ΠΑΣΟΚ, δεν θα ηγηθούν δηλαδή ποτέ του προοδευτικού χώρου, επειδή δεν έχουν στελέχη,δεν έχουν κομματικές οργανώσεις, δεν έχουν συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις, του επιπέδου που είχαμε εμείς. Και ότι μπορεί τότε να είχαν καβαλήσει το κύμα της οργής με βάρκα τον λαϊκισμό και την χυδαιότητα, αλλά κάποια στιγμή θα βρούμε τα πατήματα μας εμείς καιθα κυριαρχήσουμε ξανά στο πολιτικό στερέωμα. Γέλασε θεωρώντας ότι δεν θέλω να αποδεχτώ την πραγματικότητα, από τον Ιούνιο όμως του ίδιου έτους και μετά το γέλιο του αντικαταστάθηκε από μια έκδηλη αγωνία για το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τότε έχουν περάσει 7 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλες δημοκρατικές κινήσεις και κόμματα, μετεξελίχθηκε σε Κίνημα Αλλαγής και άρχισε να παίρνει σιγά σιγά τη θέση που του αρμόζει. Δημοσκοπικά και εκλογικά πάντα ανέβαινε και ήταν φανερό πως ό,τι κέρδιζε δεν θα ξαναχανόταν. Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα φθάναμε εκεί που έπρεπε, εκεί που το είχε ανάγκη η χώρα. Το χθεσινό 18,5% είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά συνεχίζεται από τον Νίκο Ανδρουλάκη και είναι ορατή πια ποια θα είναι η κατάληξη.
Δεν έχω κάποια αντιπαλότητα με τις οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, ούτε θέλω να εξαφανιστούν. Μας ενώνουν πολλά, όπως η πίστη στο κοινωνικό κράτος, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην κοινωνική δικαιοσύνη κ.ά. Αλλά αν είναι ποτέ να συνεργαστούμε με τέτοια κόμματα για να βυθίσουμε το θωρηκτό του νεοφιλελευθερισμούπου λέγεται ΝΔ, τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Η ναυαρχίδα της προοδευτικής παράταξης ήταν πάντα και θα είναι το κόμμα μας. Όλες οι μεγάλες κοινωνικές τομές και θεσμικές ρήξεις με το παρελθόν που συμβόλιζε διαχρονικά η Δεξιά, έγιναν από εμάς. Αν δεν γίνει αυτό, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κινήματος Αλλαγής. Πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζουν κάποιοι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

 

Facebook Comments