Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Ζάκερμπεργκ για αντιγραφή και το twitter κάνει πάρτι

15 mins read

Πυρά κατά του ιδρυτή και προέδρου της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξαπολύει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και τη μετονομασία της σε Meta.

Τι καταγγέλλει για το Meta ο Βαρουφάκης

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του μέσω Twitter, υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία meta και συγκεκριμένα metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο” γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε άλλη του ανάρτηση έγραψε:

«Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://metacpc.org). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας “Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα».

Το συγκεκριμένο tweet μάλιστα το ανέβασε και στα αγγλικά αναφέροντας πως ο Ζάκερμπεργκ μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και προσθέτοντας πως «τουλάχιστον η ριζοσπαστική ατζέντα μας για την απαλλοτρίωση των τεχνολογικών αρχόντων είναι ασφαλής!»

Οι χρήστες του twitter έσπευσαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες του Γιάνη Βαρουφάκη, με τον δικό τους χιουμοριστικό αλλά και καυστικό τρόπο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα