ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Χ. Σπίρτζης θέλει να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χ. Σπίρτζης θέλει να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ΘΜΕΑ 104,6 διευκρίνισε πως τάσσεται υπέρ της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι και υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, δίνοντας έτσι συνέχεια στις εσωκομματικές τριβές που πυροδοτεί το θέμα.

Ο κ. Σπίρτζης μάλιστα τόνισε ότι «Είναι ανοιχτή η πόρτα μας για διάλογο και συνεργασίες και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί όχι και με το ΚΙΝΑΛ».

Συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Εμείς δεν φύγαμε από το χώρο μας, άλλοι έφυγαν και πρόδωσαν τις αρχές του Σοσιαλιστικού και Προοδευτικού κόσμου», ενώ σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τις αρχές του και γι αυτό τα κοινωνικά στρώματα τα οποία πλέον δεν καλύπτονταν πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ «Σηματοδοτεί όντως την έκφραση του μεγαλύτερου εύρους της Προοδευτικής Παράταξης και αυτό αντικατοπτρίζεται στο όνομα του συνδυασμού που θα κατέβει».

Κλείνοντας, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν πρέπει να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση θυμίζοντας ότι η εμπειρία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καλά αποτελέσματα: «Κάτι τέτοιο (σ.σ. εκλογή από τη βάση) προϋποθέτει ότι και τα άλλα όργανα θα πρέπει να αναδεικνύονται έτσι, αλλιώς θα έχουμε έναν πρόεδρο και από κάτω έναν χυλό».