ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Χρ. Σπίρτζης βλέπει τον Τσίπρα σαν τον Βελουχιώτη και τον Ανδρέα

Ο Χρ. Σπίρτζης βλέπει τον Τσίπρα σαν τον Βελουχιώτη και τον Ανδρέα

Και εκεί που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα δεχόταν προειδοποιήσεις από κορυφαία στελέχη του κόμματός του εναντίον του αρχηγισμού (το ξεκίνησε ο Π. Σκουρλέτης) ήρθε ο Χρήστος Σπίρτζης για να τον υμνήσει.

Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του στα ΝΕΑ γράφει πως «όλες οι ιστορικές στιγμές της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου ήταν πάντα συνδεδεμένες με τον ηγέτη της. Δεν θα μπορέσει κανείς να θυμηθεί την εθνική αντίσταση χωρίς τον Άρη, τους αγώνες για τη δημοκρατία και την ειρήνη χωρίς τον Λαμπράκη, την πολιτική αλλαγή χωρίς τον Ανδρέα. Αν υπάρχει η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει την ευθύνη αλλά και το διακριτό θεσμικό ρόλο της πορείας και της λειτουργίας ενός κόμματος, τότε έχουμε μπερδέψει την Αριστερά με τον αριστερισμό και τη δημοκρατική διαδικασία με την ισοπέδωση και την απαξία».

Και προχωράει ένα βήμα παρά πέρα: «Πάρα ταύτα, αν υπάρχει η αντίληψη ότι τα στελέχη, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συσπειρωθεί εντός και εκτός κόμματος, οφείλονται στη δράση του κόμματος και όχι στον Αλέξη Τσίπρα και στο αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος του προοδευτικού κόσμου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τη Δεξιά, θα διαφωνήσω καταθέτοντας την προσωπική μου στάση, που εκφράζει πάρα πολλά μέλη και μη μέλη μας. ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, χωρίς τον Αλέξη δεν υπάρχει και είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή».