Ο άλλος Κυριάκος: Από τη «ΔιαΝΕΟσις» στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

7 mins read

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και μαζί το μεγάλο στοίχημα της ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας.
Είναι απόφοιτος του ΜΙΤ, του Χάρβαρντ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο σπουδών την τεχνολογική πολιτική, την πληροφορική και τη δημόσια διοίκηση. Mέχρι πρόσφατα ήταν Διευθυντής Ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις” μέσω του οποίου εκπόνησε και δημοσιοποίησε μιας σειρά μελετών με έμφαση στην ανάπτυξη και στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Είναι – ατύπως – ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή ανάληψης της προεδρίας της ΝΔ, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με όλο το επιτελείο του νέου Πρωθυπουργού. Αν και η πολιτική σταδιοδρομία του κ. Πιερρακάκη ξεκίνησε από την κεντροαριστερά, διαθέτει ισχυρή αποδοχή και στον κεντροδεξιό χώρο. Έχει υπηρετήσει πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας επί Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, και επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ως επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 

Facebook Comments