ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Αυτιάς, το ευρωψηφοδέλτιο και η κυλιόμενη δημοσκόπηση

Ο Αυτιάς, το ευρωψηφοδέλτιο και η κυλιόμενη δημοσκόπηση

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, το σενάριο υποψηφιότητας του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ φαινόταν λήξαν.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ προ εβδομάδων, ο κ. Αυτιάς είχε φύγει εξαιρετικά δυσαρεστημένος, καθώς περίμενε την οριστική πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο και αντ’ αυτού του προτάθηκε να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, στη Β’ Πειραιώς ή όπου αυτός επιθυμούσε.

Ο κ. Αυτιάς «χόλωσε» έκτοτε και για ένα διάστημα, από τον αέρα της εκπομπής του, πετούσε διαρκώς σπόντες προς τη ΝΔ. Εσχάτως, όμως, τα πράγματα ηρέμησαν κάπως και λέγεται στο παρασκήνιο ότι ο δίαυλος ΝΔ-Αυτιά άνοιξε εκ νέου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ντε και καλά ότι ο γνωστός δημοσιογράφος θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά κάποιοι εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση για την εκκρεμή οκτάδα, μιας και έχουν ανακοινωθεί 34 από τους 42 υποψηφίους της ΝΔ. Ο δημοσιογράφος, δε, σε συνομιλητές του εμφανίζεται πιο… ήπιος και αναμένει τις αποφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο σκηνικό πιθανής ανατροπής για τον Γιώργο Αυτιά, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα στοιχείο: αυτές τις μέρες, από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων, τρέχει μια έρευνα, με επίκεντρο την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή, οι συμμετέχοντες ερωτώνται, μετά τις ερωτήσεις για την Περιφέρεια, και για το ποιο κόμμα προτίθενται να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, ενώ, ειδικά σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ, τίθεται και το ερώτημα, πώς θα έβλεπαν μια δυνητική υποψηφιότητα του κ. Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

O εξ απορρήτων