Ο Τσίπρας δεν στηρίζει Βέμπερ, αλλά δεν μας λέει ποιον στηρίζει

13 mins read

Είναι σαφές ότι η πολιτική επικαιρότητα αυτές τις μέρες περιστρέφεται γύρω από τη Βουλή, τη σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη, τις επιθέσεις στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον Παύλο Πολάκη κ.ο.κ.

Χθες, όμως, υπήρχε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού στο Σίμπιου της Ρουμανίας: μια άτυπη Σύνοδος Κορυφής, εξαιρετικά σημαντική για τις μετεκλογικές διεργασίες στην Ευρώπη.

Εκεί πήγε ο κ. Τσίπρας και είπε τα γνωστά που λέει όπου βρει μικρόφωνο για τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Μόνο ανθέλληνα δεν τον είπε μπροστά στα μικρόφωνα των ξένων καναλιών. Κατέστησε, πάντως, και πάλι σαφές ότι δεν θέλει τον κ. Βέμπερ για πρόεδρο της Κομισιόν και αυτό έχει τη σημασία του, γιατί, κατά τα φαινόμενα, ο κ. Τσίπρας θα είναι παρών στις μετεκλογικές διεργασίες που θα γίνουν τον Ιούνιο για τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής, καθώς δεν θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας, όμως, ενώ λέει με σαφήνεια ποιον δεν στηρίζει, δεν λέει ποιον στηρίζει. Τον ρώτησαν, μάλιστα, και ενώπιον του διεθνούς Τύπου δεν βρήκε να πει μια λέξη. Πρέπει να είναι ο μόνος Ευρωπαίος πρωθυπουργός που δεν είναι σαφές ποιον στηρίζει. Γιατί, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: τον Τίμερμανς θέλει ο άνθρωπος, αλλά δεν μπορεί να το πει, γιατί τύποις είναι ακόμα μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι δύο υποψήφιοι της Ευρωαριστεράς, ο Νίκο Κιου και η Βιολέτα Τόμιτς, ένας Βέλγος συνδικαλιστής κατά του ευρώ και μια Σλοβάκα πολιτικός με περίεργες θέσεις για την κλιματική αλλαγή, είχαν έρθει προ μηνός στην Ελλάδα, αλλά δεν τους πήραν και πολλοί χαμπάρι.

Μάλιστα, τόσο πολύ δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι που υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τους κατονομάσουν. Δύο τους «μάγκωσε» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, μιας και προ ημερών, στο Action24, ο Στέλιος Κούλογλου του έλεγε ότι εκτιμά πολύ τη Μαργκρέτε Βεστάγκερ των…Φιλελευθέρων, ενώ ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης δεν τους ήξερε καν, λέγοντας για κάποιον… Νίκο που είναι ο υποψήφιος της Ευρωαριστεράς.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments