Οι σπόντες Κεγκέρογλου για την οικονομική συνδρομή των ευρωβουλευτών στο κόμμα

13 mins read

Έμμεση επίθεση στους ευρωβουλευτές του κόμματος ( Νίκο Ανδρουλάκη, Εύα Καϊλή) έκανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας για οφειλές συνδρομών 80 μηνών. Συνολικά γύρω στις 56,000 ευρώ.

«Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ζει ουσιαστικά από τις συνδρομές των βουλευτών και την μικρότερη κρατική χρηματοδότηση, αφαιρουμένου του ποσού που καταθέτει έναντι των οφειλών. Επειδή ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, στο πλαίσιο του υπολογισμό της συνόδου, ζήτησα από το Νίκο Σαλαγιάννη ενημέρωση για την οικονομική συνδρομή βουλευτών και ευρωβουλευτών, διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι οι ευρωβουλευτές δεν συμμετέχουν οικονομικά με την καταβολή  της συνδρομής τους  από το 2014. (…) Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και προβλήματα  αργότερα, παρακαλώ να καταβληθεί άμεσα η συνεισφορά των ευρωβουλευτών για 80 περίπου μήνες, όχι με το ποσό των 900 € που καταθέτει κάθε βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, αλλά με το ποσό των 700 €, χωρίς  δηλαδή τη συμμετοχή  στο λογαριασμό αλληλεγγύης. Η καταβολή αυτή των 58.000 € περίπου από καθέναν Ευρωβουλευτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας πολιτικά, οικονομικά και ηθικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής στη συνέχεια έκανε σφοδρότατη επίθεση στον στενό συνεργάτη της κυρίας Γεννηματά και γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχουν δοθεί στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Ν. Σαλαγιάννη συγκεκριμένες και νομικές εξηγήσεις για την λειτουργία και τους κανόνες που αφορούν στις ευρωομάδες , υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να στέλνουν χρήματα  στα κόμματα τους και  διευκρινίζοντας ότι συνδράμουν οικονομικά το ΚΙΝ.ΑΛ με άλλους τρόπους.  «Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα, το οικονομικό είναι μείζον θέμα για το κόμμα. Οι ευρωβουλευτές ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η ουσία είναι η καταβολή της συνδρομής. Ο τρόπος διαφέρει», είπε ο κ. Κεγκέρογλου απαντώντας στους επικριτές του.

Facebook Comments