Όταν η Ευρωομάδα της Αριστεράς βράβευε τον «Μάξιμο Σαράφη»

10 mins read

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης «Μάξιμος Σαράφης» είναι πλέον κατηγορούμενος, αλλά λίγα χρόνια πριν είχε βραβευτεί στις Βρυξέλλες, παρουσία των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν 2020 όταν οι δύο μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», είχαν βραβευτεί με το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από την Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE / NGL. Φυσικά, είχαν μιλήσει με παραποιημένη την φωνή τους και χωρίς να αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους, «για τις επιθέσεις που έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από πολιτικούς, ΜΜΕ κλπ», όπως γραφόταν τότε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις τότε είχαν κάνει υπέρ των μαρτύρων οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει τελείως για τον «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος δεν δέχεται πια βραβεία αλλά κατηγορίες για βαριά αδικήματα. Ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, έχει συλληφθεί στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης. Οι συλληφθέντες φέρεται να είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ. Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Facebook Comments