ΑρχικήΠαραπολιτικάΌταν ο Κραουνάκης απαγόρευσε στη Μοσχολιού να πει τραγούδια του - Η...

Όταν ο Κραουνάκης απαγόρευσε στη Μοσχολιού να πει τραγούδια του – Η επική αντίδρασή της (video)

Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησε η επίθεση του Σταμάτη Κραουνάκη στην Άλκιστις Πρωτοψάλτη με αφορμή τη στάση της, κατά την κινούμενη συναυλία, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Δεκαετίες πριν ο Σταμάτης Κραουνάκης γράψει: “Δε θέλω τα τραγούδια μου στου Κούλη τα λημέρια, αναφερόμενος στο αγαπημένο “Τα πιο ωραία λαϊκά” το οποίο τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, και απειλήσει πως θα κινηθεί νομικά, ο μουσικοσυνθέτης είχε απαγορεύσει στην αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού να ερμηνεύσει τραγούδια του.

Σε συνέντευξη της η Βίκυ Μοσχολιού όταν είχε ερωτηθεί για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη είχε απαντήσει πως “Ρίσκαρα (με την επιλογή του Σταμάτη Κραουνάκη)…Όταν τον γνώρισα δεν ήξερε ούτε πιάνο να παίζει!” 

Σχετικά με την απαγόρευση του μουσικοσυνθέτη να ερμηνεύσει τραγούδια του, η κα. Μοσχολιού είχε με έμφαση επισημάνει: “Δικά σου τραγούδια είναι μόνο; Δικά μου δεν είναι; Δηλαδή το τραγούδι “Λόλα” που έδωσα την ψυχή, δικό μου δεν ήταν; Mε τη φωνή μου δεν το πουλάς;”

Δείτε τι ανέφερε τότε η σπουδαία ερμηνεύτρια:

 

 

Ο άγνωστος καυγάς στο τηλέφωνο

Το 1992 συνθέτης κι ερμηνεύτρια είχαν συνεργαστεί στον δίσκο «Καινούριο Πράγμα» (σ.σ. Ήταν η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους) και επρόκειτο να εμφανιστούν επί σκηνής στο «Τούνελ».

Αυτό δεν έγινε ποτέ και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο της η Αρετή Γκόρντον – επί χρόνια στενή συνεργάτιδα της Μοσχολιού-, ο συνθέτης χωρίς λόγο μίλησε πολύ άσχημα στη Βίκυ σε τηλεφωνική επικοινωνία τους και χάλασε όχι μόνον η συνεργασία, αλλά και η φιλία τους. Έκτοτε και μέχρι τον θάνατο της ερμηνεύτριας, οι δυο τους δεν ξαναμίλησαν.

Τραγούδια Κραουνάκη σε Μοσχολιού

Μερικά από τα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού που είχε γράψει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είναι τα:

Πώς έφυγες“, “Κόκκινο Κουμπί“, “Λόλα“, “Σκουριασμένα Φιλιά“, “Καινούργιο Πράγμα” και άλλες πολλές επιτυχίες.