Όταν ο Παππάς υποσχόταν ψηφιοποίηση σε όποιον κέρδιζε το φλουρί…

7 mins read

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης στηρίχθηκε στην προετοιμασία που είχε κάνει ο Νίκος Παππάς όταν ήταν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής (παρολίγο και Διαστήματος, σύμφωνα με τις πασχαλινές κάρτες με διαστημόπλοια που έστελνε).

Ψηφιακό κράτος πάντως, οι πολίτες δεν θυμούνται να υπήρχε επί εποχής Παππά. Εμείς πάλι, θυμηθήκαμε ότι ο τότε υπουργός είχε υποσχεθεί ψηφιοποίηση υπουργείου σε όποιον υπουργό κέρδιζε το φλουρί της βασιλόπιτας… Αυτό.

Ένα υπουργείο με ψηφιοποιημένα αρχεία στον πιο τυχερό. Αυτός ήταν ο Πάνος Καμμένος τότε και το Υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα, έχουμε το gov.gr με 1.256 ψηφιακές υπηρεσίες (150 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021), ενημέρωση για αποτελέσματα πανελλαδικών με sms, ρομποτάκια τεχνητής νοημοσύνης στα ΕΛΤΑ, το ψηφιακό πρόγραμμα και την πλατφόρμα εμβολιασμού, το 112, το arogi.gov.gr για άμεση εκταμίευση ποσών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, την εφαρμογή myhealth όπου κάθε πολίτη θα έχει σε λίγο καιρό τον προσωπικό του φάκελο υγείας, το myefka και πολλά άλλα που έρχονται.

Ευχαριστούμε…. Νίκο Παππά;

 

Facebook Comments