Παρέμβαση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για την έμφυλη βία

17 mins read

Ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, παρενέβη από την πρώτη στιγμή, μετά την αποκάλυψη του βιασμού στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την Χαριλάου Τρικούπη να συνεχίσει τη δυναμική προσπάθεια της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Μετά την εκδήλωση αντίδρασης από την Χαριλάου Τρικούπη (μέσω της Ν. Γιαννακοπούλου) έδειξε ότι δεν θεωρεί αυτή την αντίδραση αρκετή και ικανοποιητική. Και επίσης έδειξε ότι ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την πολιτική κληρονομιά της συζύγου του.

“Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα κάτι καλύτερο από το κόμμα μου από απλή, κατά διαβολική σύμπτωση, επανάληψη των θέσεων της Κυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα 12 ώρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την ευφυή έμπνευση να συμπεριλάβει στην δική του ανακοίνωση τα μέτρα που έχει λάβει η ΝΔ για το θέμα αυτό, την αυστηροποίηση δηλαδή των ποινών για βιασμούς στον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση, στην ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του δικού μας κόμματος λείπει οποιαδήποτε αναφορά σε ό,τι μέτρα και προτάσεις έχει επανειλημμένα καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για την κακοποίηση γυναικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

Θέματα που και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη. Ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζαμε όλοι κάτι περισσότερο. Ας μην πάει χαμένη τόση δουλειά που έκανε η Φώφη και πολλά άλλα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.”  έγραψε στο twitter.

Oι αναρτήσεις του 

 

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, τονίζει ότι «η υπόθεση του πρόσφατου βιασμού στην Θεσσαλονίκη και οι καταγγελίες για κυκλώματα βιασμών, φέρνουν στην επιφάνεια την νοσηρότητα που υπάρχει στο υπογάστριο της κοινωνίας και τροφοδοτεί βιασμούς και σιωπή συγκάλυψης συχνά επώνυμων πρωταγωνιστών»

 

 

Η Ζέφη Δημαδάμα, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ και Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έγραψε :

 

Facebook Comments