ΑρχικήΠαραπολιτικάΠαρουσίαση βιβλίου "Οικογένειες Παπανδρέου – Μητσοτάκη 20 Συνεντεύξεις"

Παρουσίαση βιβλίου “Οικογένειες Παπανδρέου – Μητσοτάκη 20 Συνεντεύξεις”

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Όλγας Μπακομάρου

Οικογένειες Παπανδρέου – Μητσοτάκη 20 Συνεντεύξεις

την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ντόρα Μπακογιάννη

Γιώργος Παπανδρέου

Λευτέρης Κουσούλης

και η συγγραφέας του βιβλίου Όλγα Μπακομάρου

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης

Ώρα προσέλευσης: Έως 18.30

Η είσοδος στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” θα επιτρέπεται με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Είκοσι συνεντεύξεις με το μαγνητόφωνο της Όλγας Μπακομάρου, που έγιναν πρωτοσέλιδα και συζητήθηκαν. Με συνομιλητές τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές Παπανδρέου – Μητσοτάκη και μέλη των οικογενειών τους, που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Επί δεκαετίες η Όλγα Μπακομάρου, με τα στοχαστικά μάτια και το δύσκολο χαμόγελο, διδάσκει στους συναδέλφους της δημοσιογράφους ότι η συνέντευξη δεν είναι βάθρο εγκωμίων, ούτε βεβαίως εδώλιο, αφού για τον δημοσιογράφο το πρώτιστο προσόν και καθήκον είναι να προσεγγίσει πρόσωπα και καταστάσεις με αμεροληψία.
Γιώργος Βότσης

Διαχρονική αξία έχουν οι συνεντεύξεις επιφανών προσώπων της ιστορίας όταν απαντούν σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Η Όλγα Μπακομάρου κατέχει την μαγική συνταγή για το δεύτερο. Σ᾽αυτό το βιβλίο βιογραφούνται οι δύο αντίπαλες οικογένειες, Παπανδρέου και Μητσοτάκη, μέσα από τα λόγια των μελών τους. Οι απαντήσεις τους στην κρίση σας…
Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Η Όλγα Μπακομάρου γεννήθηκε στα Πούλιθρα Αρκαδίας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία παράλληλα με τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου και επικεντρώθηκε στις συνεντεύξεις. Εργάστηκε επαγγελματικά στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Μέσα από τις συνεντεύξεις που περιλαμβάνονται, κατά χρονολογική σειρά, στο βιβλίο αυτό –και έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στο περιοδικό Γυναίκαο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ο Γιώργος και η Σοφία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Μαρίκα Μητσοτάκη και η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας οι ίδιοι, γυρίζουν πίσω τον προβολέα. Στο κέντρο της Μεγάλης Σκηνής και στο παρασκήνιο, στην αμετακίνητη ατσάλινη ταμπέλα «Εξουσία» στην μαρκίζα, στα πρόσωπά τους, στους ρόλους που έπαιξαν. Συνθέτοντας ένα «χρονικό», που δεν είναι μια ακίνητη παλιά φωτογραφία, αλλά μια «μαρτυρία» του μεταπολιτευτικού μας παρελθόντος, άρρηκτα δεμένη με την Ελλάδα του παρόντος και του μέλλοντός μας.