Πάρτι στο Twitter για το μπάρμπεκιου και το… επίδομα θερμάστρας

20 mins read

Η ανακοίνωση Κικίλια ότι ως υπουργός Υγείας θα επιδοτήσει με θερμάστρες τα καταστήματα για να καπνίζουν οι πελάτες σε συνδυασμό με τη δήλωση Γιαννούλη για το μπάρμπεκιου έδωσε άφθονη έμπνευση στους χρήστες του Twitter οι οποίοι ξεσάλωσαν.

Αφορμή δόθηκε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ζήτησε στη Βουλή να ποινικοποιηθεί το ψήσιμο χοιρινού έξω από δομές προσφύγων: «Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι αναφερόταν συγκεκριμένα στην προγραμματισμένη εκδήλωση με μπάρμπεκιου, η οποία θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά εκκινώντας όμως μία νέα κόντρα με τον βουλευτή της ΝΔ Κυρανάκη.

Ήδη νωρίτερα στο Twitter, γινόταν ο κακός χαμός με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τις επιδοτούμενες θερμάστρες, για όσους καπνίζουν: «Οι καφετέριες έχουν ανοιχτούς χώρους. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει και θερμάστρες για έξω (…) στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες».

Το πάρτι ξεκινά:

Facebook Comments