ΑρχικήΠαραπολιτικάΠλεύρης:«Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί»– Νέα επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Πλεύρης:«Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί»– Νέα επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού,  Κωνσταντίνος Πλεύρης, για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε αμετανόητος και  ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή όπως είπε: «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη»!

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο εφετείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, φώναζε πως είναι φασίστας και ναζί. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Golden Dawn Watch ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι «η δημοκρατία ενίκησε»» έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες «δεν είναι αθώοι», ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

«Ζητάμε την εξαίρεσή της γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, εξαπέλυσε νέα επίθεση ενάντια στη Μάγδα Φύσσα. «Η κα Φύσσα τον είπε «δολοφόνο» και εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κα Φύσσα [προσκομίζει φωτογραφία στο δικαστήριο] και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι [δείχνει σηκωμένη γροθιά] και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά. Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας «πιάστε τους φασίστες». Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κ. εισαγγελέα».

Εν τω μεταξύ, εξαίρεση έδωσε ο ΔΣΑ στους δικηγόρους νομικής βοήθειας, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ