Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης εξέφρασε τη θέση ότι τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δεν θα πρέπει να βρίσκονται χαραγμένα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς –όπως ανέφερε– πρόκειται για «το πιο ιερό μνημείο της χώρας».
Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν αποτελεί χώρο διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα από το πόσο δίκαιο μπορεί να είναι το αίτημα.
«Είτε πρόκειται για τη διαμαρτυρία ενός γονέα που κάνει απεργία πείνας, είτε για τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τον πόνο ή τον αγώνα τους. Όμως, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει προσανατολισμένο στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε – έναν απολύτως ιερό σκοπό», δήλωσε.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κυβερνητική ενέργεια για τη διαγραφή των ονομάτων από το σημείο, σημειώνοντας ωστόσο ότι «με την πάροδο του χρόνου, το μνημείο θα αποδοθεί στη φυσική του μορφή», όπως είχε αναφέρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εννοώντας ότι τα ονόματα «θα σβηστούν σταδιακά με φυσικό τρόπο».
Ο υπουργός επικαλέστηκε, τέλος, παραδείγματα από άλλες εθνικές τραγωδίες, όπως η πλημμύρα στη Μάνδρα και η φωτιά στο Μάτι, για να υπογραμμίσει τη θέση του:
«Φανταστείτε να επιχειρούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο οι συγγενείς των θυμάτων από τη Μάνδρα ή το Μάτι ή από οποιαδήποτε άλλη τραγωδία. Το μνημείο πρέπει να παραμείνει αφιερωμένο αποκλειστικά στους πεσόντες υπέρ πατρίδος».

