ΑρχικήΠαραπολιτικάΠοια είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ;

Ποια είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τις διαδικασίες μετασχηματισμού του, κάτι που περιλαμβάνει και την αλλαγή του ονόματος του.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται να προβεί σε μια ενέργεια που περιλαμβάνει και την αλλαγή ονόματος.

Βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να επιτευχθεί το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και το κέντρο, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα μέχρι τώρα σενάρια που διακινούνται, το πιθανότερο είναι να προστεθεί στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ μια οικολογική «νότα». Συγκεκριμένα, μια από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία».

Το δεύτερο επικρατέστερο όνομα είναι το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά», κάτι που όμως αναμένεται να απορριφθεί καθώς ο όρος «Αριστερά», υπάρχει και στο ακρωνύμιο του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς).

Οι τελικές αποφάσεις για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ληφθούν στο προσεχές συνέδριο. Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, φέρεται να δηλώνει αποφασισμένος για την αλλαγή της ονομασίας και την προσθήκη ενός… «πράσινου» όρου.

Να σημειωθεί ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλο βάρος στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου.