ΑρχικήΠαραπολιτικάΠοιο είναι το αγαπημένο ρωσικό πιάτο του Κουτσούμπα

Ποιο είναι το αγαπημένο ρωσικό πιάτο του Κουτσούμπα

Σε βραδιά ρωσικής γαστρονομίας παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ποιο πιάτο «τίμησε» που μάλιστα είναι το αγαπημένο του;

Όλα τα ρωσικά πιάτα αρέσουν στον Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε ένα όμως δείχνει την ιδιαίτερη προτίμησή του, όπως αποκάλυψε σε συνομιλητές του.

Όπως αποκαλύπτει το Sputniknews, πρόκειται για το πλοφ, το «σοβιετικό» πιλάφι που είχε την τύχη να δοκιμάσει ξανά σε θεματική βραδιά ρωσικής γαστρονομίας προχθές, Τρίτη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά ρωσικής γαστρονομίας που διοργανώθηκε από την ελληνορωσική λέσχη «Διάλογος» του Θεόδωρου Ιγνατιάδη.

Τι είναι το πλοφ

Είναι το διάσημο πιλάφι του Ουζμπεκιστάν το οποίο πέρασε στην κουλτούρα της Σοβιετικής Ένωσης και μετέπειτα της σύγχρονης Ρωσίας.

Εκδοχές του συναντώνται στο Τατζικιστάν και το Αφγανιστάν, ενώ εμφανίζεται ως εθνικό πιάτο ανάμεσα στους λαούς της Κριμαίας. Βασικά συστατικά του είναι το κρέας, τα καρότα, κρεμμύδι και το ρύζι. Μια παράδοση λέει ότι το πιλάφι έφτασε στην Ελλάδα 2.000 χρόνια πριν φτάσει στη Σοβιετική Ένωση, καθώς το έφερε ο Μέγας Αλέξανδρος στη Μακεδονία, αφού κατέκτησε την περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα το Ουζμπεκιστάν.