Ποιοι δεν θέλουν τον Καιρίδη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

12 mins read

Σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ που θα λάβει χώρα στον «Ελληνικό Κόσμο» το παρών θα δώσει κανονικά ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης.

Σε πείσμα ορισμένων που έχουν βαλθεί να τον πετάξουν εκτός ή να τους…κάνει τη χάρη και να παραιτηθεί από μόνος του.

 Αν κάτι είναι σαφές για όποιον έχει διάθεση να ακούσει είναι ότι ο Δημήτρης Καιρίδης στοχοποιήθηκε. Παρουσιάστηκε ωσάν να υπερασπίζεται το δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεντόνσκι» τον Μάιο του 2018, σαν να ήταν…διπολικός, γιατί την ίδια περίοδο αποδομούσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα από το πάνελ του Action 24. Εμφανίζεται ως αμφισβητίας της Γενοκτονίας των Ποντίων, ποιος, ο Καιρίδης που έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο. Με άλλα λόγια, για τους δεξιόστροφους ψηφοφόρους εμφανίζεται ως εθνομηδενιστής, ενώ γι’ αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ ως η προσωποποίηση της υποκρισίας, καθώς άλλα λέει αυτός και άλλα η ΝΔ.

 Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Οι φράσεις για τις οποίες «σταυρώνεται» ο Δημήτρης Καιρίδης απομονώθηκαν και βγήκαν από το πλαίσιο, στο οποίο ειπώθηκαν, προκειμένου να αποδυναμωθεί η υποψηφιότητά του. Ο ίδιος εμφανίζεται στωικά σε εκπομπές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, για να απαντήσει λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα. Μην κάνετε λάθος, όμως, έχει ήδη πάθει μεγάλη ζημιά. Γιατί, όσο και αν φαίνεται αστείο σε νοήμονες ανθρώπους να παρουσιάζεται ως «εθνομηδενιστής» ο άνθρωπος που έχει αποδομήσει με λόγο τεκμηριωμένο τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, που «τσιμπάνε». Πρώτα και καλύτερα, δυστυχώς, τα Ποντιακά σωματεία. 

 

Αυτή η απόπειρα στοχοποίησης και λασπώματος του γνωστού καθηγητή δεν ήταν «αθώα». Διόλου αθώα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει, με τον τρόπο του, το απόγευμα της Κυριακήςπαρουσιάζοντάς τον κανονικά ως υποψήφιο ευρωβουλευτή. Από εκεί και πέρα, ο λόγος είναι στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments