Quantcast

Ποιος είναι ο Ιταλός που έκλεψε την καρδιά της Εύας Καϊλή

33 mins read

Το «Πρώτο Θέμα» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα παρουσιάζει τη σχέση της ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή με τον Ιταλό Φραντσέσκο.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

«Ένα ελληνοϊταλικός έρωτας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου χαρίζει το δικό του μεσογειακό ταμπεραμέντο στην κατά τα λοιπά άνευρη και άχρωμη ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, έχοντας ανοίξει τα πανιά του για τα καλά.

Στο τιμόνι του με σταθερό χέρι και καθαρό βλέμμα βρίσκεται ένας δεινός ιστιοπλόος από το Μιλάνο, ο οποίος τα καταφέρνει εξίσου καλά στις διεθνείς σχέσεις και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει κλέψει την καρδιά της ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύας Καϊλή. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η Ελληνίδα πολιτικός διανύει την καλύτερη φάση στην προσωπική της ζωή, κινούμενη με ενθουσιασμό τα τελευταία 3 χρόνια στο τρίγωνο Βρυξέλλες – Αθήνα – Μιλάνο. 

Η πρόσφατη χαλαρή βόλτα του ζευγαριού στην Κηφισιά αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό ως η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η καραντίνα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού  λίγο έλειψε να πολιτογραφήσει Αθηναίο τον Φραντσέσκο, ο οποίος πέρασε πανευτυχής και ασφαλής, πάνω απ’ όλα, τις μέρες του lockdown μαζί με την Εύα Καϊλή και την οικογένειά της. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας τούς έφεραν ακόμα πιο κοντά, με αποτέλεσμα το επόμενο βήμα στη σχέση τους να δείχνει ότι δεν είναι μακριά.

Γνωρίστηκαν στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν η Εύα Καϊλή είχε μόλις εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής μετά από 5ετή κοινοβουλευτική θητεία στην Ελλάδα. Ήταν το 2014, όταν προσπαθούσε να χαρτογραφήσει την πολιτική διαδρομή της στο εξωτερικό. Εντάχθηκε λοιπόν στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών και διεύρυνε σταδιακά τον κύκλο των επαφών της. 

Μεταξύ των προσώπων που συναντούσε στα γραφεία της ευρωομάδας της ήταν και ένας δυναμικός Ιταλός σύμβουλος με άριστη γνώση των διεθνών σχέσεων. Βρίσκονταν σε κοινές παρέες, μοιράζονταν σκέψεις και απόψεις για την παράταξή τους και 3 χρόνια αργότερα, έτσι ξαφνικά, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, η γνωριμία τους μετατράπηκε σε σχέση. 

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι διαπιστευμένος βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτή τη στιγμή εκτελεί τα καθήκοντα του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Από τη θέση αυτή ασχολείται με ζητήματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική,  με το θέμα της Λιβύης να είναι πρώτο στη σχετική ατζέντα. Ο ίδιος έχει επισκεφτεί τις χώρες της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και γνωρίζει τις ιδιαίτερες ισορροπίες που επικρατούν, έχοντας πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον της Ιταλίας για τις εξελίξεις στη Λιβύη, έχουν προσδώσει στον Φραντσέσκο συμβουλευτικό ρόλο προς τους Ιταλούς Σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές, στην κατεύθυνση της ενεργής εμπλοκής της χώρας τους στη λιβυκή κρίση με σκοπό να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος. 

Ο Φραντσέσκο έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα και έχει γνωρίσει την οικογένεια της συντρόφου του. Επισκέψεις στο Μιλάνο στους γονείς και στον αδελφό του, που εργάζεται σε μία start up, έχει κάνει και η Εύα Καϊλή. Κάθε φορά που ο διαπιστευμένος βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο έρχεται στην Αθήνα δηλώνει ενθουσιασμένος, καθώς συνδυάζει μοναδικά τον ήλιο με τη θάλασσα. Η καραντίνα όμως ήταν η αιτία που ο ίδιος αγάπησε πιο πολύ την ελληνική πρωτεύουσα.

Το ζευγάρι φρόντισε να εγκαταλείψει έγκαιρα τις Βρυξέλλες προτού η πανδημία πάρει μεγάλες διαστάσεις. Φιλοξενήθηκε στο σπίτι της αδελφής της ευρωβουλευτή Μανταλένας, η οποία είναι το στήριγμά της στα δύσκολα, αλλά και ο άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα όταν πρέπει να πάρει μια απόφαση. Μάλιστα το lockdown εξελίχθηκε για την Εύα Καϊλή σε μια ευχάριστη έκπληξη πρώτου μεγέθους, αφού της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει τις πρώτες μέρες ενός μωρού στη ζωή. 

Ο 9 μηνών σήμερα ανιψιός της την ξετρελαίνει, κάνει baby sitting και το απολαμβάνει. Στο πλάι της πάντα ο Φραντσέσκο, ο οποίος παίρνει στην αγκαλιά του τον μικρό. Είναι ήρεμος και η σύντροφός του τον καμαρώνει. Ο χρόνος δείχνει να μην είναι αρκετός σε ένα σπίτι όπου μεγαλώνει ένα παιδί με φωνές και κλάματα, όμως οι εικόνες και τα συναισθήματα εναλλάσσονται με εκπληκτική ταχύτητα. 

Θα ήταν δύσκολο -αν όχι αδύνατο- μια συγκλονιστική εμπειρία όπως αυτή να μην ωθήσει την Εύα Καϊλή να σκεφτεί κάποια πράγματα περνώντας αρκετό χρόνο μαζί με τους δικούς της ανθρώπους, μακριά από το απαιτητικό πρόγραμμα της πολιτικής. Κάθε γυναίκα μπροστά στο θαύμα της ζωής θα επανακαθόριζε τις προτεραιότητές της, κάτι που φαίνεται να έχει κάνει ήδη η Θεσσαλονικιά ευρωβουλευτής, με τον ανιψιό της να φέρει το μεγαλύτερο μέρος της «ευθύνης», όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί. Αλλωστε η ίδια δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία της να δημιουργήσει οικογένεια που θα προκύψει μέσα από έναν ισχυρό δεσμό αγάπης».

 

 

Facebook Comments