Ποιος βρίσκεται πίσω από την εμπνευσμένη ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

7 mins read

Τα άκρως θετικά σχόλια εντός και εκτός ΗΠΑ, απέσπασε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ενώ δε είναι λίγοι εκείνοι που του αναγνώρισαν ότι κατάφερε να «βάλει» στην ατζέντα των Αμερικάνων τα Ελληνοτουρκικά προβλήματα.

Το ερώτημα που θέτει η Καθημερινή είναι ποιος έγραψε την ομιλία, που ακόμα και πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως ο Νίκος Παπανδρέου ή ο Θόδωρος Πάγκαλος βρήκαν εξαιρετική και εμπνευσμένη. Η απάντηση που δίνει η στήλη το Θεωρείο της εφημερίδας, που υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου είναι: Ο ίδιος.

Όπως σημειώνει καθώς επρόκειτο για ιστορική στιγμή, ο πρωθυπουργός δούλευε εδώ και καιρό την ομιλία του προσωπικά. Εχοντας άποψη για την αμερικανική πραγματικότητα, ήταν προσωπική του επιλογή οι πολλές ιστορικές αναφορές.

Προσθέτει δε μία ακόμα πληροφορία. Ότι η ομιλία είχε μοιραστεί πριν ξεκινήσει τα μέλη του Κογκρέσου ώστε να έχουν και οπτική εικόνα των όσων θα πει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Και η θετική εντύπωση που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν τέτοια, που στο τέλος πολλοί Γερουσιαστές τον πλησίασαν για να υπογράψει πάνω στην ομιλία ώστε να την κρατήσουν ως ενθύμιο

Facebook Comments