Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών

8 mins read

Όπως όλα δείχνουν νέος υφυπουργός Εσωτερικών θα είναι ο Θοδωρής Λιβάνιος, ο άνθρωπος που “έτρεξε” την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του, τη μεθοδικότητά του και το ήθος του χωρίς ποτέ να επιδιώξει τα φώτα της δημοσιότητας αν και πάντα στην πρώτη γραμμή. Γεννήθηκε και ζει στην Ελευσίνα, παίζει μπάσκετ και έχει μεγάλη αδυναμία στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Ο Θοδωρής Λιβάνιος εκτός από επικεφαλής του web-team της Πειραιώς που πρωτοστάτησε στη διαδικτυακή προεκλογική καμπάνια της κόμματος, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αθηναίων, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
Ως υφυπουργός Εσωτερικών θα έχει αρμοδιότητα τη Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ και τη διαμόρφωση του εκλογικού νόμου που θα καταργήσει την απλή αναλογική και ταυτόχρονα θα μειώνει το μπόνους των 50 εδρών. 

Facebook Comments