Πολάκης προς Πλεύρη: «Άκου, γιατί είσαι άσχετος!»

30 mins read

Με το γνωστό κουτσαβάκικο ύφος ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με αφορμή την ανακοίνωσή του για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

“Καπελώνοντας” εκ νέου τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό “ξέσπασε” για μια ακόμη φορά στο Facebook.

Η ανάρτησή του:

Διάβασα την απάντηση του Υπουργού Υγειας κυρίου Πλεύρη στην ανακοίνωση του Συριζα για τα μονοκλωνικά αντισώματα και τη δικαίωση στην επιμονή μας να συμπεριληφθούν από πέρυσι το Νοέμβριο στη μάχη κατά του κορωναιου….(φωτό 1,όλη η ανακοίνωση εδώ: https://www.ethnos.gr/…/175178_pleyris-gia-monoklonika…)

ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΛΕΥΡΗ, να μαθαίνεις γιατί ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ:

1) Δεν παρακολουθει ούτε συμμετέχει σε καμία προσπάθεια απλά κάνει ότι της λένε η Ελλάδα ως φτωχός συγγενής στην Ε.Ε.
Η Γερμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Ιταλία και προσφάτως η Αγγλία ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΑΝ αυτοτελώς και μόνες τους, χωρίς να περιμένουν την ευρωπαϊκή επιτροπή μεγάλες ποσότητες μονοκλωνικων αντισωμάτων για τους πολίτες των χωρών τους αμεσως μόλις ο ΕΜΑ έδωσε αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή από τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2021!!! (ας δει τα ποσοστά θανάτων ανα εκατομμύριο πληθυσμού μετά τη χρήση των αντισωμάτων στις χώρες αυτές και θα καταλάβει το αποτέλεσμα )

ΕΜΕΙΣ γιατί περιμέναμε;;;;;;;;Μήπως μας μαλώσουν;;;;

2) Από το Φλεβάρη Μαρτη υπάρχουν μελέτες πως ο συνδυασμός αντισωμάτων που παρήγαγαν μάλιστα τρεις εταιρείες (Regeneron,Lilly,Glaxo) είναι δραστικός απέναντι σε όλες τις υπάρχουσες παραλλαγές και της δέλτα συμπεριλαμβανομένης .

3) Η μελέτη που πονηρά αναφέρει πως τελείωσε τον Αύγουστο για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση ,αφορά το συνδυασμό αντισωμάτων της Lilly και όχι των άλλων δυο εταιρειών ,η οποία Lilly ήταν η πρώτη που πήρε έκτακτη έγκριση από τον FDA (και μάλιστα πριν την αντίστοιχη έκτακτη του εμβολίου της Pfizer) για το αντίσωμα βαμλαμινιβαμπη το οποίο έσωσε χιλιαδες ζωές εκεί που χορηγήθηκε ,αλλά αποδείχτηκε μετά στην πορεία πως στη δέλτα υπήρχε ένα ποσοστό 11% που δεν τους έπιανε.Γι αυτό η Lilly έφτιαξε και αυτή συνδυασμό δυο αντισωμάτων όπως η Regeneron που αποδείχτηκε πως είναι δραστικοτατο!
Αν είχαμε φέρει και το πρώτο αντίσωμα τότε που το λέγαμε θα είχαμε σώσει χιλιαδες από τους νεκρούς του Μαρτίου-Μαΐου του 2021 καθώς τότε κυρίαρχες μεταλλάξεις ήταν η Αλφα και η βήτα που τις έπιανε πλήρως!!!!!
Η δέλτα στη χώρα μας και στην Ευρώπη ήρθε μετά!

4) “Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου» θυμίζει η φράση περι επιστημονικής άγνοιας του ΣΥΡΙΖΑ,που τολμά ο δικηγορος Πλεύρης να απευθύνει προς εμάς!!!

Αυτό που λέμε από την ΑΡΧΗ, είναι πως πρέπει μέσα από ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος και των νοσοκομείων να χορηγούνται νωρις στην πορεία της νόσου (μέχρι την 7η-8η μερα από την έναρξη των συμπτωμάτων)τα αντισώματα σε αυτούς που έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν βαρειά ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥΣ και φρακάρει το σύστημα στις κλινικές κοβιντ και κυριως στις Μεθ .(ηλικιωμένοι,με συνυπαρχοντα χρόνιανοσήματα,ανοσοκαταστολη,κακοηθειες,ευπαθείς ομαδες)
Αυτά δηλαδή που λέγαμε πέρυσι το Νοέμβριο από το βήμα της Βουλης και έκαναν τους κουφούς , μας τα λέει τώρα ο άσχετος και γελοιοδεστατος αντί να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ στους συγγενείς των 14.575 θυμάτων της πανδημιας στη χώρα μας μέχρι σήμερα ,που οι μισοί τουλάχιστον θα είχαν ΣΩΘΕΙ!!!!

5) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ και εσυ Θανάση Πλεύρη και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γιατί το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 δεν απάντησατε ποτέ σε επιστολή της εταιρειας Lilly προς το υπουργειο Υγειας με το ερώτημα να δεσμεύσουν 1000-2000 δόσεις το μήνα για τις ανάγκες της χώρας μας!!Επιστολη ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ επαναλαμβάνω !!

ΤΕΛΟΣ 6) και τελευταίο για να το κάνω ακόμα πιο λιανά:
Θανάση Πλεύρη θα στο πω με εικόνες μήπως και αντιληφθείς το πόσο επικίνδυνοι είστε για τη δημόσια υγεία!
Έχουμε ήδη φτάσει τη Σουηδία σε νεκρούς (φωτό 2-3)και δυστυχώς -δυστυχέστατα, σε 5-7 μέρες θα την ξεπεράσουμε…
Η Σουηδία με ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και ίδια περίπου εμβολιαστική κάλυψη (φωτό 4-5)έχει καταφέρει από τον Φεβρουάριο να “επιπεδώσει” τους θανάτους, ενώ η δική μας καμπύλη συνεχώς αυξομειώνεται (φωτό 6)

Η Σουηδία η οποία δεν είχε ποτέ lockdown -σε αντίθεση με την Ελλάδα – χορηγεί ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα εμβόλια από τις αρχές Μαρτίου ΚΑΙ τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα (φωτό 7-8) όπως και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Κατάλαβες τώρα Πλεύρη που οφείλεται η διαφορά;;;

Όσα ακαταδίωκτα και να ψηφίσετε (τα οποία κρίνονται από τα Δικαστήρια για τη συνταγματικότητά τους ή μη) να ξέρεις ένα πράγμα:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ για το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχαν σωθεί άνθρωποι και εσείς τους στερήσατε ενδεδειγμέμη θεραπευτική αγωγή!

Facebook Comments