Πολάκης: «Τη δεύτερη φορά να καταργήσουμε την ΑΑΔΕ και να κρατικοποιήσουμε δυο συστημικές τράπεζες»

9 mins read

Σε μια εκδήλωση για θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης, ήταν το βράδυ της Δευτέρας ομιλητής ο Παύλος Πολάκης μαζί με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Ξανθόπουλο.

Ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν ήταν και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας απο την Ε.Ε επειδή δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα ήθελε ο Παύλος Πολάκης οι δικαστικές έρευνες για πολιτικά πρόσωπα.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο στα Parapolitika, αυτό το ενδεχόμενο τέθηκε ως ερώτημα από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, και επ’αυτού απαντούσαν σοβαρά και ο Πολάκης και ο Θ. Ξανθόπουλος.

Τι άλλο είπε ο Πολάκης σε αυτή τη μάζωξη, στην οποία ήταν δεν ήταν 30 άτομα; Πως την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ’εντολή της Τρόικα το 2017.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση καταφέρθηκε ουκ ολίγες φορές εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, την δικαιοδοσία του οποίου αμφισβήτησε επί του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. Διότι σύμφωνα με το συλλογισμό που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ την δεύτερη φορά με πολιτική απόφαση θα κρατικοποιήσει δύο από τις συστημικές τράπεζες χωρίς να ρωτήσει τον κ. Στουρνάρα, καθώς η δουλειά του είναι μόνο να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Facebook Comments