Πολάκης: «Έπρεπε να κάνουμε πιο σκληρή αντιπολίτευση για την πανδημία»

11 mins read

Τη δική του παρέμβαση έκανε, συμμετέχοντας ως μέλος του κοινού που παρακολουθούσε, στη θεματική για την Πανδημία: «Ο νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού» του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ,  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, «σημαδεύοντας» και τον Ανδρέα Ξανθό, ως αρμόδιο τομεάρχη, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει.

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως «η αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την πανδημία δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε και όφειλε να ακολουθήσει άλλη στρατηγική από αυτή που υποστήριξε».

Υποστήριξε πως «ο Νοέμβριος του 2020 ήταν κομβικό σημείο για τη χάραξη άλλης πολιτικής, αφού τότε άρχισαν να εκτινάσσονται τα κρούσματα». Σημείωσε ότι ο ίδιος «κατηγορήθηκε κι από συντρόφους του ως αντιεμβολιαστής κι αναρωτήθηκε πού είναι το τείχος ανοσίας όταν έχουμε 750.000 κρούσματα στις ηλικίες 0 έως 17 χρόνων που θα δημιουργείτο, όπως είχε πει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αντιθέτως, συνέχισε «έπρεπε να δοθεί έμφαση στον προληπτικό έλεγχο και στη μείωση του κόστους των τεστ». Ανέφερε ότι έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στη φαρμακευτική αντιμετώπιση και σχολίασε ότι «αν δεν είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα αντιικά κι αντικλωνικά φάρμακα, θα μας είχαν κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος».

Γενικεύοντας ανέφερε ότι «η παραγόμενη επιστημονική γνώση πρέπει να είναι ιδιοκτησία της ανθρωπότητας», ενώ ζήτησε «τη συγκρότηση εθνικής φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να αντιπαρατεθεί στο παγκόσμιο και εγχώριο καρτέλ, αλλά και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των υπερτιμολογήσεων με τη σιωπηρή συμφωνία του κράτους που ξεκίνησε από την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα