«Πολακοπούλες» εκτός γραμμής

13 mins read

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος έχει την συνήθεια να παρακολουθεί το Facebook του Παύλου Πολάκη.

Διαβάζει μάλιστα και τα σχόλια που κάνουν κάτω από τις αναρτήσεις του οι διαδικτυακοί του “φίλοι”.

Γράφει στη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

“…Ο επιστήμων Πολάκης αναλύει σε μακροσκελή ανάρτησή του την κατάσταση με την πανδημία, αυτοπεπεισμένος ότι η πανδημία είναι ενδημικό ελληνικό φαινόμενο (!..) και όχι παγκόσμιο πρόβλημα και καταλήγει με τη φράση «επειδή η Νέα Δημοκρατία ούτε θέλει, ούτε ξέρει, ούτε μπορεί. Είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει να κάνει αυτά που χρειάζεται η χώρα και ο λαός»!

Να αναλάβει όμως, άλλα πώς; Αυτό δεν το λέει ούτε εκείνος, γιατί αν προκαταλάβει τον αρχηγό για πρόωρες εκλογές, ενδέχεται να φάει κάρτα…

Το σημαντικό όμως είναι άλλο, που δείχνει και το κλίμα που διαμορφώνεται στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ: ότι της συγκεκριμένης αναρτήσεως Πολάκη από κάτω ακολουθούν καμία 60αριά σχόλια των οπαδών του όπου του λένε μεταξύ άλλων πόσο τεράστιος είναι, πόσο επιστήμονας και πόσο αριστερός (ήμαρτον, Παναγία μου). Αυτά (τα σχόλια) πραγματικά τα συστήνω ανεπιφύλακτα να τα διαβάζει κάθε πικραμένος από τις αντιξοότητες της καθημερινότητας…

Υπάρχουν, ας πούμε, σχόλια, ορισμένα από τα οποία μάλλον θα έπρεπε να ανησυχήσουν τον «Λεγάμενο». Καθότι οι οπαδοί (αν υπάρχουν ως πραγματικά όντα – γιατί αμφιβάλλω) θέτουν εν αμφιβόλω την επίσημη «γραμμή» του προέδρου. Σχολιάζει, ας πούμε, μία κυρία της ευμεγέθους κατηγορίας των αρνητών η οποία προφανέστατα θεωρεί τον Πολάκη «έναν από μας»:

«Εσείς καλά τα λέτε, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που προβάλλει είναι μία σύριγγα για ό,τι περπατάει και ό,τι πετάει, άκριτα, χωρίς επιστημονικότητα και μετά θα θα θα»

Αλλη κυρία, παθιασμένη «πολακοπούλα» αυτή, του γράφει «Σας ξαναλέω, μόνος σας»

(προχωρήστε εννοεί), ενώ μια φανατική groupie θέτει γενικότερο ζήτημα καταβολής δυνάμεων του στρατεύματος από την παρατεταμένη αντιπολίτευση Πολάκη: «μέχρι να φύγουν οι άχρηστοι φασίστες εμείς θα έχουμε εξαντληθεί»!

Facebook Comments