«Πόσο κάνει αυτό κ. Τσίπρα;»- Ο Μητσοτάκης περνάει από εξετάσεις μαθηματικών τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

9 mins read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια έκπληξη σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και μίλησε με Τσιπροnomics, όπως τα αποκάλεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: «Ενδεικτικά, να αναφέρω μόνο ότι η κοστολόγηση των μέτρων που έχετε εξαγγείλει σε βάθος τετραετίας ξέρετε πόσο είναι, κ. Τσίπρα; 45 δισεκατομμύρια. Πόσο είπατε ότι είναι; Πόσο είναι κ. Τσίπρα; Πάμε να τα δούμε λοιπόν. Ενδεικτικά αναφέρω, έτσι; Πόσο στοιχίζει, κ. Τσίπρα, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή; Για πείτε μου, πόσο στοιχίζει; 1,5 δισ. 1,5 δισ. επί τέσσερα χρόνια, εντάξει, είναι 6 δισ. Καταλαβαίνω το αμήχανο χαμόγελό σας. Όταν εκτίθεστε χαίρεστε από ευτυχία.

Ξέρετε πόσο στοιχίζει η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πόσο στοιχίζει αυτό; Δεν το ξέρετε; Πόσο στοιχίζει;»

Από την πλευρά των βουλευτών και του κ. Τσίπρα ακούστηκε η ερώτηση: Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα;

Με τον πρωθυπουργό να τους απαντά «Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε βέβαια. Όταν πάτε να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό, βεβαίως και θα κάνουμε αυτή τη δουλειά. Θα αναδεικνύουμε το μέγεθος της προεκλογικής σας απάτης. Η μείωση, λοιπόν, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι 2 δισεκατομμύρια το χρόνο. Άλλα 8 δις σε βάθος τετραετίας. Αν ποτέ, ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσετε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεωκοπούσε την επόμενη ημέρα… »

 

Facebook Comments