Προβληματισμός για την «αριστεία» των υπαλλήλων της Βουλής

8 mins read

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων των υπαλλήλων της Βουλής, η αξιολόγηση των οποίων έγινε από τους διευθυντές τους, με τουλάχιστον τους μισούς υπαλλήλους να αξιολογούνται ως «άριστοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Μυλωνάκης, έγινε έξαλλος  όταν έμαθε ότι οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές τμημάτων του Κοινοβουλίου που κλήθηκαν βάσει της κείμενης νομοθεσίας να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους τους, εκτίμησαν ότι το 50% εξ αυτών έπρεπε να πάρει βαθμό από 90 έως 100, δηλαδή άριστα κάτι που προφανώς δεν μπορεί να συμβαίνει αφού σχεδόν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες  είναι λίγοι αυτοί που έχουν την τιμή ενός τόσο μεγάλου βαθμού από τους προϊσταμένους τους.

Ο  Γ. Μυλωνάκης κάνει λόγο για προβληματική κατάσταση αφού είναι προφανές ότι οι διευθυντές έχουν άριστες σχέσεις με τους υπαλλήλους τους και δεν θέλουν να τις «διαταράξουν». Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα να δοθούν οδηγίες για πραγματική επαναξιολόγηση.

Ο γενικός γραμματέας ως πρώτο μέτρο αποφάσισε να εφαρμόσει τον συντελεστή μείωσης 0,10 επί της τελικής βαθμολογίας σε όσες εκθέσεις αξιολόγησης χαρακτηρίστηκαν «άριστες».

Facebook Comments