Πρόσωπο-έκπληξη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ 

13 mins read
Είναι νωρίς ακόμη για την οριστικοποίηση της σύνθεσης των ψηφοδελτίων Επικρατείας αλλά διεργασίες γίνονται ήδη.
Η έκπληξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr) έρχεται στο πρόσωπο του Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του MIT. 
Ο κ. Μπλέτσας προορίζεται για την έδρα των αποδήμων. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και έχει προσωπική σχέση με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Ποιος είναι ο Μιχάλης Μπλέτσας
Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι Έλληνας επιστήμονας και ερευνητής της πληροφορικής, διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του MIT και ένας από τους εφευρέτες του Υπολογιστή των Εκατό Δολαρίων.

Γεννήθηκε το 1967 στα Χανιά.. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακά στη βιοϊατρική και ολοκλήρωσε τρεις ακόμα κύκλους σπουδών στα πανεπιστήμια Boston University (στην Μηχανική Υπολογιστών) και Northeastern University. Εργάστηκε ως μηχανικός συστημάτων στην Aware Inc, και το 1996, σε ηλικία 28 ετών, έγινε διευθυντής πληροφορικής του Media Lab, ερευνητικού εργαστηρίου που ανήκει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), διευθυντής του οποίου είναι ο ελληνικής καταγωγής Νίκολας Νεγρεπόντε.

Οι δυο άντρες δέθηκαν με στενή φιλία και ξεκίνησαν να υλοποιήσουν ένα κοινό όνειρό τους: να πετύχουν ασύρματη ευρυζωνική διαδικτύωση τόπων χωρίς υποδομή. Μετά από επιτυχημένα πειράματα στην Πάτμο αλλά και σε χωριά μέσα στη ζούγκλα της Καμπότζης, σε περιοχές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γεννήθηκε η ιδέα να κατασκευάσουν τον HDL, τον φτηνό υπολογιστή που θα μπορεί να φτάσει στα χέρια και του πιο φτωχού παιδιού στο πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη.

Το αποτέλεσμα εκείνης της ιδέας ήταν ο υπολογιστής OLPC (One Laptop Per Child, Ένας φορητός υπολογιστής ανά παιδί). Από τον Φεβρουάριο του 2006 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, ο Μιχάλης Μπλέτσας ήταν επικεφαλής του σχεδιασμού των υποσυστημάτων δικτύωσης του υπολογιστή. Ως μέλος της ομάδας δημιουργίας του OLPC έλαβε το βραβείο Index, το 2007.

Από τις 23 Ιουνίου 2010, είναι Ανεξάρτητος Μη Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΤΕ.

Facebook Comments