Πρωθυπουργικό «road movie»

10 mins read

Έχει γίνει ήδη σαφής η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα και να έρθει σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας.

Γράφει η Ελ. Ευαγγελοδήμου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

“Πρόσωπο κοντά στον Πρωθυπουργό μιλά για ένα πρωθυπουργικό «road movie» διαρκείας, επιβεβαιώνοντας την ειλημμένη απόφαση του Μητσοτάκη να βρίσκεται συχνά καθ’ οδόν για απευθείας επαφή με πολίτες ανά την επικράτεια. Οι νέοι, οι αγρότες και οι πιο ευάλωτοι είναι βασικά target groups στις πρωθυπουργικές περιοδείες, στις οποίες προδιαγράφονται μηνύματα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Όπως το είπε και ο ίδιος, θέλει η κυβέρνηση να εκφράζει «μια πλατιά συμμαχία με τους πολίτες που θέλουν έργα και όχι πόλωση», προαναγγέλλοντας ότι θα γυρίσει όλη την Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι το Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμπονται και συμβολικές εικόνες. Είναι ενδεικτική η συνομιλία του Πρωθυπουργού με 83χρονο κτηνοτρόφο που ξεπρόβαλε στον θεσσαλικό κάμπο πάνω στο άλογό του (και η υπενθύμιση εκ μέρους του Μητσοτάκη για τον χαμηλότερο ΦΠΑ στις ζωοτροφές), όπως και οι selfies με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι και νέους στα Φάρσαλα. Το ίδιο δείχνει η χθεσινή περιήγησή του, με την προστατευτική στολή εργασίας (το κίτρινο κράνος και το γιλέκο), στο νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κορινθία, όπου έσπευσε να πιάσει κουβέντα με τεχνικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της μονάδας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και για τον τρόπο μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος στο εθνικό δίκτυο”.

Facebook Comments