Πώς η ΝΔ πέτυχε να αναδείξει την υποκρισία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

10 mins read

Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει τη ΝΔ στο…δούλεμα τις τελευταίες μέρες. «Άντε, πότε θα παραιτηθούν οι βουλευτές σας;», έλεγαν, προσβλέποντας στο να μην παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματος που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν.

Μια μέρα μετά την επίσημη προκήρυξη της προεκλογικής περιόδου, λοιπόν, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους και έληξαν τη σχετική συζήτηση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από 30 χρόνια στη Βουλή, πήγε στον Νίκο Βούτση και επέδωσε την επιστολή παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα, όπως, άλλωστε, πρώτος είχε πει ότι θα κάνει, ωθώντας και το κόμμα να καταστήσει τη στάση του επίσημη γραμμή. Ακολούθησε η Άννα Ασημακοπούλου. Λίγο πιο σύνθετη ήταν η περίπτωση της Κατερίνας Μάρκου, η οποία «ζορίζεται» ενόψει ευρωεκλογών, αλλά, εν τέλει, παραιτήθηκε και αυτή, ακολουθώντας τη «γραμμή».

Τι κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα. Ο Σπύρος Δανέλλης και η Έλενα Κουντουρά παραμένουν κανονικά βουλευτές μετά τη «φωτογραφική» τροπολογία που κατατέθηκε για την άρση του σχετικού ασυμβιβάστου. Έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι δύσκολο αμφότεροι να εκλεγούν. Ο μεν Σπύρος Δανέλλης είναι χαμηλών τόνων, η, δε, Έλενα Κουντουρά υπερβολικά «δεξιά» για την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, αν δεν εκλεγούν ούτε γάτα ούτε ζημιά, καθώς παραμένουν κανονικά βουλευτές και στηρίζουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση. Μη σας πω ότι, στο τέλος, μπορεί να μπουν και στα κομματικά ψηφοδέλτια, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους «χρωστάει χάρη». 

Έξυπνο; 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments