ΑρχικήΠαραπολιτικάΠύρρος Δήμας: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια»

Πύρρος Δήμας: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια»

Αίσθηση προκαλούν, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, οι δηλώσεις που έκανε ο Πύρρος Δήμας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ έβαλε στο ίδιο «καλάθι» τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

«Ο ένας ήταν πάνω πλατεία, ο άλλος ήταν κάτω πλατεία…», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πύρρος Δήμας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ» στο Attica TV το βράδυ της Πέμπτης (23.05.2024), με θέμα τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και χρυσός Ολυμπιονίκης ανέφερε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή «έσπαγαν τα πλακάκια, δεν έκαναν τίποτα άλλο. Έσκιζαν τα μνημόνια».

Ειδικότερα, κατά τη ροή της συζήτησης γύρω από την περίοδο που βρέθηκε σαν βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε πως «όσες φορές ακούστηκε η Βόρεια Ήπειρος εκείνα τα δυόμιση χρόνια που ήμουν εγώ βουλευτής, δεν είχε ακουστεί ποτέ στην ελληνική βουλή η φράση Βόρεια Ήπειρος. Δεύτερον, γεννημένος στη Χιμάρα και εκπροσωπώντας αυτό το κομμάτι της Βόρειας Ηπείρου, είχε να μπει βουλευτής στην ελληνική βουλή 100 χρόνια».

«Έναν αιώνα. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος που έμπαινα σε αυτόν τον χώρο τότε, στην ελληνική βουλή, μου σηκωνόταν η τρίχα από περηφάνεια. Δύσκολες στιγμές, βέβαια, είχαμε Χρυσή Αυγή, είχαμε ΣΥΡΙΖΑ απ’ έξω, έσπαγαν πλακάκια, είχαμε μνημόνια, είχαμε αποφάσεις μεγάλες να πάρουμε για τη χώρα. Εγώ θεωρώ ότι έβαλα πλάτη στη χώρα τότε που όλοι έσκιζαν τα μνημόνια».

Τότε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουδαλάκης ζήτησε από τον καλεσμένο του διευκρίνηση στη δήλωση αυτή:

«Επειδή αυτό που είπες μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο. Η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ για σένα μπαίνουν στο ίδιο καλάθι;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

«Ο ένας ήταν πάνω πλατεία, ο άλλος ήταν κάτω πλατεία. Δεν άλλαζε κάτι. Και οι δύο έσπαγαν τα πλακάκια, δεν έκαναν τίποτα άλλο. Έσκιζαν τα μνημόνια».

«Δεν είπα ότι έχουν την ίδια δικαιολογία. Απλά τότε και οι δύο έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια», πρόσθεσε ο Πύρρος Δήμας.