Ραντεβού Μητσοτάκη-Γιάννας στην Θεσσαλονίκη

8 mins read

Ο Πρωθυπουργός, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» θα παραβρεθεί στην τελετή παράδοσης 18 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».  Εκεί θα βρίσκεται και η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πρόκειται, για φορητές κλίνες, οι οποίες θα βρίσκονται στο «Παπανικολάου», αλλά θα μεταφέρονται και θα στεγάζονται, σε ειδικούς οικίσκους, σε όποιο νοσοκομείο χρειαστεί. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να εξετάσουν, με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, το θέμα των δύο δρόμων: Της οδικής σύνδεσης Αμφίπολης-Δράμας και της Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Ειδικά ο δεύτερος δρόμος δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόσφατα και, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν προχωρά εδώ και χρόνια. Ο δρόμος Αμφίπολης-Δράμας, κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, θα ανοίξει και το δρόμο να επισκεφθεί κάποιος τον Τύμβο Καστά, αλλά και να φθάσει ως τη Δράμα η οποία, αυτήν τη στιγμή, δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Τον Ιούλιο του 2019 όταν η ΝΔ ανέλαβε την κυβέρνηση, στο υπουργείο Υποδομών υπήρχαν μόνον προμελέτες. Στο αίθριο της Περιφέρειας ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να δει πόσο έχει προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, καθώς θα του παρουσιαστούν τα πλήρη σχεδιαγράμματα και οι μακέτες.

Facebook Comments