ΑρχικήΠαραπολιτικάΡωμανός: Αισχρή η ανακοίνωση του ΣΕΗ – Ο χώρος των καλλιτεχνών «αριστεροκρατείται»

Ρωμανός: Αισχρή η ανακοίνωση του ΣΕΗ – Ο χώρος των καλλιτεχνών «αριστεροκρατείται»

O διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, εξέφρασε την άποψη ότι η υπουργός Πολιτισμού ενήργησε άμεσα και πως δεν τίθεται ζήτημα παραίτησής της.
Ο Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο «Θέμα 104,6», σημείωσε ότι «η κ. Μενδώνη έχει μιλήσει με πράξεις καθώς την ίδια μέρα που υπήρξε δημόσια καταγγελία έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Λιγνάδη» και πρόσθεσε ότι «το ελληνικό metoo ξεκίνησε και με τις ενέργειες της κυβέρνησης και της υπουργού Πολιτισμού, δεν άκουσα κάτι γι’ αυτό».
Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η Λινά Μενδώνη γνώριζε τα όσα καταγγέλλονται για τον κ. Λιγνάδη, ο Νίκος Ρωμανός σημείωσε: «Πώς μπορούσε να ξέρει για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανένα; Δηλαδή λέμε ότι η υπουργός όφειλε να ξέρει αυτό που δεν ήξερε το πανελλήνιο; Υπάρχει κανείς που μέχρι να έρθουν στο φως συγκεκριμένες καταγγελίες να μην είχε κάτι άλλο στο νου του; Ένας άνθρωπος (Λιγνάδης) που έχει στήσει μια καριέρα που δεν έχει αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανέναν», προσθέτοντας ότι «κατ’ αναλογία θα πει κάποιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όφειλε να ξέρει για τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά και τον Γιώργο Κιμούλη, όταν τους όρισε σε συγκεκριμένες θέσεις».
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε αισχρή την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και πρόσθεσε ότι ο χώρος «αριστεροκρατείται»: «Ζητάνε τα ρέστα από την υπουργό Πολιτισμού, το Σωματείο των Ηθοποιών όταν είναι οι άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονταν με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και συνεργάζονταν. Δεν ήξεραν τίποτα; Αν ήξεραν, τότε την ανακοίνωση πρέπει να την απευθύνουν στον καθρέφτη τους», κατέληξε.