Σ. Παπαδόπουλος για Παπαγγελόπουλο: Το να πιέστηκε η εισαγγελέας δεν είναι ποινικό αδίκημα (βίντεο)

8 mins read

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» όπου σχολίασε την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες της κ. Ράικου καθώς και την εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αρχικά, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο και να μην τον παραπέμψει, γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να λες πως «η γνώμη μου είναι αυτή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι «Καθοδήγηση της Δικαιοσύνης από υπουργούς δεν μπορεί να γίνει» και συμπλήρωσε «Η κα Ράικου λέει ‘’Με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε’’. Το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι κανονικό αυτό, δηλαδή να παίρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης τηλέφωνο τον εισαγγελέα και να λέει: «Στείλτους και θα κανονίσω εγώ τα υπόλοιπα», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αν επέβαλε την άποψή του, αυτό είναι αδίκημα»

Με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν εκείνη την ώρα για τις παραπάνω δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε «Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντελώ αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Facebook Comments