Σάλος στο διαδίκτυο για τη λίστα με ονόματα δημοσιογράφων στο Μαξίμου

15 mins read

Ο πρώην γγ ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου Κωστής Παπαϊωάννου στοχοποίησε τους δημοσιογράφους που εργάζονται για την κυβέρνηση με μια ανάρτηση:

“Μελισσούλες στο Μαξίμου: Πελώνη, Πιπίνης, Τσιόδρας, Βλαστάρης, Μητρόπουλος, Χούκλη, Παναγιωταρέα, Παπαστάθης, Ευθυμίου, Ζαμπούκας, Μαριόλης, Ταχιάου, Κανέλλης, Παπαναγιώτου, Ψαριανός και άλλοι δημοσιογράφοι και “δημοσιογράφοι”, ων ουκ έστι αριθμός, στον κορμό του επιτελικού κράτους. Οι περισσότεροι εντοιχισμένοι σε καινοφανείς, νεόδμητες ειδικές θέσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού. Μια κυψέλη όπου ζουζουνίζουν δημιουργικές μελισσούλες.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν έντονες.

Η απάντηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου:

«Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.Ο ανθρωπος που έχει διατελέσει και γραμματέας στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσιεύει μαύρη λίστα δημοσιογράφων. Απορώ πως δεν έβαλε και τις φωτογραφίες τους, όπως γινόταν με όσους είχαν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο ή πως δεν έδωσε τις διευθύνσεις των σπιτιών τους. Κατά τα λοιπά, υπογράφει και άρθρο που κόπτεται, λέει, για τη δημοκρατία».

Η προειδοποίηση του Ηλ. Κανέλλη για αγωγή:

“Πληροφορήθηκα ότι, με ανάρτησή του, ο Κωστής Παπαϊωάννου με περιλαμβάνει σε μια λίστα υπαλλήλων του Μαξίμου, κυβερνητικών δηλαδή υπαλλήλων. Επειδή δεν έχω καμία σχέση με καμία κυβέρνηση και με κανένα κόμμα, θα τον παρακαλέσω να αποκαταστήσει το λάθος του – αν και δύσκολα αποκαθίσταται μια δήθεν πληροφορία που ήδη διακινείται από αυτούς που πολιτεύονται με έμφαση στο μίσος απλώς επειδή με κάποιους έχουν πολιτικές διαφωνίες. Κρίμα γιατί με τον συγκεκριμένο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα μπορούσε να ρωτήσει ζητώντας επιβεβαίωση.

Εν πάση περιπτώσει, για όσους ενδιαφέρονται για το επαγγελματικό μου προφίλ, είμαι δημοσιογράφος-αρθρογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, απ’ όπου πληρώνομαι αφού είμαι ενταγμένος στο μισθολόγιο της εφημερίδας. Διατηρώ, επίσης, επί δώδεκα και πλέον χρόνια το περιοδικό The Books’ Journal, και τον αντίστοιχο ιστότοπο booksjournal.gr, απ’ όπου δεν πληρώνομαι, επειδή τα οικονομικά του περιοδικού δεν το επιτρέπουν.

ΥΓ. Αυτή τη φορά, αν χρειαστεί, προς άμυνά μου, θα χρησιμοποιήσω τις δυνατότητες που μου δίνει ο νόμος.”

Facebook Comments