Σε «επιτροπή σοφών» της Κομισιόν η Άννα Διαμαντοπούλου

7 mins read

Ειδικό ρόλο επιφυλάσσει, όπως γράφει ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία θα επιστρέψει έτσι στα γνώριμά της κατατόπια της ΕΕ και σε ένα θέμα που γνωρίζει καλά.

Αυτό της κοινωνικής πολιτικής, μιας και οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε πως αναλαμβάνει επικεφαλής ειδικής επιτροπής της Κομισιόν, με μέλη εξέχουσες προσωπικότητες και ακαδημαϊκούς από όλα τα κράτη – μέλη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αυτή η επιτροπή σοφών θα καταρτίσει προτάσεις για τις πολιτικές που απαιτούνται υπό την πίεση των σύγχρονων εξελίξεων στη δημόσια υγεία, τις τεχνολογίες, το δημογραφικό, το περιβάλλον και τη φορολογία.

Η Διαμαντοπούλου επελέγη και λόγω της ευρείας αποδοχής και της εμπειρίας της (δεν ήταν τυχαία υποψήφια πρόεδρος του ΟΟΣΑ) αλλά και την εμπειρία της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το λες και επιστροφή αυτό για την πρώην υπουργό και πρώην επίτροπο, η οποία μπορεί να απέχει από την εγχώρια πολιτική σκηνή, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να είναι δραστήρια και να διατηρεί πολλές διεθνείς επαφές.

Facebook Comments