Σε ποιητική διάθεση ο Σκέρτσος για τα γενέθλιά του

9 mins read

Τα 46 χρόνια έκλεισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και έκανε μια ανάρτηση που δείχνει νοσταλγική και στοχαστική διάθεση:

Θυμάμαι να φυτεύω αυτόν τον καλλιστήμονα στο μπαλκόνι τέτοια εποχή στα 33 μου. Έκανα ο,τι χρειάζεται ως καλός και επίμονος κηπουρός για να τον φροντίζω ώστε να μεγαλώσει καλά και αυτός σε αντάλλαγμα να μας προσφέρει τα ωραία άνθη του κάθε άνοιξη. 

Όμως για περισσότερα από 10-12 χρόνια τον έβλεπα να βγάζει μπουμπούκια αλλά να μην ανθίζει. Κι αυτό όταν οι υπόλοιποι καλλιστήμονες στα παρτέρια της γειτονιάς θέριευαν και άνθιζαν χωρίς καμία φροντίδα. Στο τέλος κάθε άνοιξης θύμωνα κι έλεγα στον εαυτό μου «θα τον βγάλω και θα βάλω κάτι άλλο στη θέση του». Κάτι με κρατούσε όμως και δεν το έκανα. 

Ξαφνικά πρόπερσι, κι ενώ είχα χάσει κάθε ελπίδα μαζί του, ο πεισματάρης καλλιστήμονας άνθισε για πρώτη φορά. Έκτοτε ανθίζει κάθε χρόνο. 

Αυτή η ιστορία μου θύμισε στα χθεσινά μου γενέθλια, στα 46 μου πλέον, ότι ένα από τα καλά -και ίσως από τα μυστικά- του να καταφέρνεις να μεγαλώνεις ωραία είναι να βλέπεις προσπάθειες χρόνων να φέρνουν αποτελέσματα και να καρποφορούν, ακόμη κι αν αργούν…διότι, τελικά, τίποτα στη ζωή δε γίνεται χωρίς κόπο, επιμονή και προσπάθεια. Τουλάχιστον τίποτα που να έχει πραγματικό νόημα. Κι αυτό δεν αφορά προφανώς μόνο την κηπουρική!

Θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους για τις ευχές σας! Με υπομονή, πείσμα και συνεχή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε ότι είμαστε ικανοί.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα