ΑρχικήΠαραπολιτικάΣε ποιον είπε ο Μητσοτάκης «είσαι η τορπίλη του κοινοβουλίου»

Σε ποιον είπε ο Μητσοτάκης «είσαι η τορπίλη του κοινοβουλίου»

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά.

Γράφει ο “Βηματοδότης“:

“Μόλις (εν μέσω χειροκροτημάτων) κάθισε στο πρωθυπουργικό έδρανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε μια ματιά στην αίθουσα της Ολομέλειας στα έδρανα του βουλευτών της ΝΔ. Ξεχώρισε έναν, τον πρώην Δήμαρχο, ναύαρχο έ.α. Διονύση Χατζηδάκη και του έκανε νόημα να πλησιάσει.

Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος να σημειώσω, έχει εξελιχθεί σε δημοφιλέστατο… ατακαδόρο της κυβέρνηση μέσα στο Κοινοβούλιο, πλησίασε τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης τότε του είπε:

«Διάβασα την ομιλία σου και με αυτά που είπες είσαι η τορπίλη του Κοινοβουλίου». Ο βουλευτής χαμογέλασε και είπε στον Πρωθυπουργό:

«Δύο μέρες τώρα εδώ μέσα ρίχνω τορπίλες» για να εισπράξει την πρωθυπουργική απάντηση «ε, για αυτό σε έχω ονομάσει τορπίλη του Κοινοβουλίου». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδάκη για την πρόταση του για την απαλλαγή της φορολογίας του πτητικού και καταδυτικού επιδόματος.

Αλλά ο κ. Χατζηδάκης γνωρίζοντας ότι την τελική ενέργεια την έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, γύρισε προς το μέρος της και της φώναξε: «Όταν έχω την Ντόρα δεν φοβάμαι τίποτα».”