Σκαρμούτσος, όπως Λαζάρου: «Πολύ λάθος να κάνουμε αστυνόμευση ποιός έχει εμβολιαστεί»

11 mins read

Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τυχόν μέτρα προνομίων σε εμβολιασμένους που η εφαρμογή τους θα βαρύνει τις πλάτες των ιδιοκτητών στο χώρο της εστίασης.

«Θεωρώ ότι θα είναι πολύ λάθος να μας βάλουν εμάς να κάνουμε την αστυνόμευση σε αυτό το πράγμα», τόνισε ο κ. Σκαρμούτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικό» η κυβέρνηση να εξαντλήσει τα όποια άλλα περιθώρια έχει για να πείσει τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.

Ακόμη, ο γνωστός σεφ τόνισε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού στην εστίαση έχει εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση ενώ ξεκίνησαν και τα νεότερα παιδιά μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας και για αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

Αναφερόμενος στις δεξιώσεις και τις τελετές γάμων, ο κ. Σκαρμούτσος τόνισε ότι καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί και αυξήθηκε ο αριθμός των καλεσμένων, πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες εντός του καλοκαιριού.

Λαζάρου:«Ούτε πελάτη θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενο»

Υπενθυμίζεται ότι ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου είχε ταχθεί, σε πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ του εμβολιασμού αλλά ξεκαθάρισε πως δεν «ούτε πελάτη θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενο», αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Αντιθέτως όπως είπε θα προσπαθήσει να πείσει τον υπάλληλό του να κάνει το εμβόλιο για να είναι ασφαλής.

«Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου», είπε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Facebook Comments