ΑρχικήΠαραπολιτικάΣπόντες Τσίπρα σε Σκουρλέτη για τους followers του ΣΥΡΙΖΑ

Σπόντες Τσίπρα σε Σκουρλέτη για τους followers του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. , άφησε αιχμές κατά του Γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη να τους θεωρήσουμε υποτιμητικά ως… followers».

Και τόνισε «Εγώ δεν μπορώ να διακρίνω  τα παλιά μας μέλη, που στο κάτω κάτω έχουν να πατήσουν στις διαδικασίες πολλαπλάσιο χρόνο από ότι τα διαδικτυακά μας μέλη επικοινωνούν, ενημερώνονται και καταθέτουν τη διαθεσιμότητά τους».

Αφορμή για αυτές τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη, ο οποίος, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, είχε δηλώσει: «Δεν πιστεύουμε σε ένα ακόμα μαζικό μεν, -βεβαίως πρέπει να είναι- αλλά ένα κόμμα οπαδών. Δεν θέλουμε followers. Θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική, θα συνδιαμορφώνουν τα πράγματα και αυτό νομίζω ότι αποτελεί έναν κοινό τόπο». 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Κανείς από όσους μας προσεγγίζουν για να γίνουν μέλη στον νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολούνται με τις κομματικές καρέκλες και τους συσχετισμούς εσωκομματικών δυνάμεων. Με αυτά ασχολούνται μόνον οι κατοικούντες χρόνια στην κομματική Ιερουσαλήμ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ