Στα σκαριά το νέο Ποτάμι – Χωρίς την έγκριση του Στ. Θεοδωράκη

12 mins read

Περίπου 150 πρώην στελέχη και φίλοι του Ποταμιού οργανώνουν ιδρυτικό συνέδριο νέου κόμματος που θα επιχειρήσει να εκφράσει το ρεύμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TVXS, έχουν εκλέξει ήδη εκτελεστική γραμματεία και έχουν δημιουργήσει ένα blog το οποίο θα λειτουργήσει ως forum πολιτικού προβληματισμού. 

Ανάμεσά τους θα δει κανείς τον Θανάση Χειμωνά (που πέρασε από το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι), τον Νίκο Νυφούδη (πρώην βουλευτή του Ποταμιού), τον Γιάννη Κωνσταντινίδη (καθηγητή στο ΠΑΜΑΚ και σύμβουλο του επικεφαλής του Ποταμιού), τον ξάδελφο και συνονόματο του Σταύρου Θεοδωράκη, υποψήφιους ευρωβουλευτές όπως η Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου κα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυοφορία του νέου κόμματος συντελείται υπό εχεμύθεια γιατί λόγω πανδημίας είναι δύσκολο να προγραμματιστεί ιδρυτικό συνέδριο. Ο επικεφαλής του Ποταμιού που ανέστειλε τη λειτουργία του μετά την αποτυχία του στις εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ούτε εμπλέκεται στο εγχείρημα ούτε το ενθαρρύνει. 

Παρόλα αυτά, η προσπάθεια συνεχίζεται με βάση την εκτίμηση των πρωταγωνιστών του εγχειρήματος ότι η κυβέρνηση απογοητεύει τον κόσμο του κέντρου που την στήριξε, ότι υπάρχει κενό μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα καταφέρει να συσπειρώσει προοδευτικούς πολίτες με εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις, και ότι το ΚΙΝΑΛ ανήκει στον παλιό πολιτικό κόσμο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σύγχρονα κοινωνικά ζητούμενα. 

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το όνομα (υπάρχουν δυο-τρεις εναλλακτικές), ενώ και για την ηγεσία δεν έχει ξεχωρίσει το φαβορί.

Οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι, όταν αποφασίσουν να βγουν προς τα έξω, δεν πρόκειται να βρουν ανοιχτούς δρόμους, γιατί ένα νέο κόμμα στον μεσαίο χώρο εκ των πραμάτων θα απειλήσει την κυριαρχία του Κυρ. Μητσοτάκη στο κέντρο που είναι σήμερα απολύτως προνομιακός του χώρος. 

ΠΗΓΗ: TVXS.GR

Facebook Comments

Τελευταία Νέα