ΑρχικήΠαραπολιτικάΣτην Ύδρα η Γιάννα

Στην Ύδρα η Γιάννα

Η πρόεδρος της «Επιτροπής 2021» συνεχίζει την περιοδεία της για την προετοιμασία του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821 χωρίς να πάρει ανάσα.

Σήμερα βρέθηκε στην Ύδρα μαζί με τα Μέλη της Ολομέλειας, Καθηγητές Παναγιώτη Ροϊλό, Νίκο Κανελλόπουλο και Ναπολέοντα Μαραβέγια. Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη συζήτησε για μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, όπως αυτές διασώζονται στο Δημαρχείο και την Μητρόπολη της Ύδρας, την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το μοναδικό Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, εκεί όπου βρίσκεται η ταριχευμένη καρδιά του μεγάλου ήρωα του 1821 Ανδρέα Μιαούλη.

«Αυτού του είδους τη συστράτευση χρειαζόμαστε και σήμερα για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε: «Μέσα από τις θυσίες και την προσφορά αυτού του τόπου, αυτών των νησιών, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ που είναι σήμερα. Η συνεργασία, η συστράτευση με άλλους ανθρώπους που επιδιώκουν τον ίδιο στόχο, αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και σήμερα. Η συστράτευση αφορά σήμερα μιαν άλλη επανάσταση για να καθορίσουμε τη ζωή της χώρας μας τα επόμενα χρόνια».